Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
10.01.2019.

Povoljnije ulaznice u kazalištu Histrion za članove Sindikata

Povoljnije ulaznice u kazalištu Histrion za članove Sindikata

 

NOVA PREMIJERA:  USPJEH PREKO NOĆI – David Mamet  -  26.,29. i 30. siječnja u 20 sati 

 

GLUME: Petra Težak, Franjo Kuhar, Vladimir Posavec-Tušek
REDATELJ: Saša Broz 

U ovoj brutalnoj Mametovoj satiri, osnovni je motiv Hollywood. Tema joj je snažna, američka filmska industrija i uz njezinu infrastrukturu USPJEH PREKO NOĆI, što Mamet secira, tako britko i vješto da se ista ta satiričnost može prepoznati u svim sferama života. U tom smislu, napose u današnje vrijeme, ova Mametova satira nevjerojatno je aktualna, a atraktivnost teksta zaokružuje i  svojevrstan "muški" portret borbe za prevlast i moć u svijetu gdje se vrti veliki novac i gdje nema mjesta za iskrena prijateljstva ni emocije.

Redovna cijena ulaznica: 70kn

Cijena ulaznice za pojedinačne dolaske djelatnika i članova: 60 kn
Cijena ulaznice za grupne dolaske (20+ ljudi): 50 kn

 

TAJKUNI – Miro Gavran – 24.siječnja u 20 sati - NOVA HIT KOMEDIJA najizvođenijeg hrvatskog pisca!!!

GLUME: Ana-Marija Parcaić, Hrvoje Klobučar, Franka Klarić, Zijad Gračić

REDATELJ: Zoran Mužić

Vrlo zanimljiva i aktualna tema histrionske nove predstave TAJKUNI, M. Gavrana komentira grabež i pohlepu, ismijava ljudske mane te kritički preispituje poduzetničke navike našeg doba. Ironija, satira, komični obrati i glumačka vještina jaka su kazališna oruđa kojima se Histrioni već desetljećima služe, a u slučaju ove nove komedije i zrelo kritiziraju  te zahtijevaju preuzimanje odgovornosti za poslovne poteze nastale u vremenu stvaranja poduzetničke klime u kojoj je čovjek čovjeku vuk na lovištu bez lovostaja.

Nespretni i slabi junaci ove histrionske komedije, zaokupljaju nas, nasmijavaju, ali i podučavaju kako naprijed ne možemo džepovima punim tuđeg novca te kako prava mudrost leži u pronalaženju vlastite mjere ali i solidarnosti s bližnjima…

REDOVNA CIJENA: 80 KN

Cijena ulaznice za pojedinačne dolaske djelatnika i članova: 70 kn
Cijena ulaznice za grupne dolaske (20+ ljudi): 60 kn

 

FAMOZNA  Peter Quilter – 31.siječnja u 20 sati  - PREKRASNA PRIČA O MOTIVACIJI I USPJEHU! DOKAZ DA SE SNOVI OSTVARUJU, AKO DOVOLJNO JAKO U NJIH VJERUJEŠ!

GLUME: Anja Šovagović Despot, Fabijan Komljenović, Zoran Gogić, Ivana Lazar, Vanja Matujec i Marija Sekelez

REDATELJ: Krešimir Dolenčić

FAMOZNA je glazbena komedija koja se temelji na istinitoj priči o astronomskom uspjehu najgore operne pjevačice na svijetu. Predstava opisuje Florence Foster Jenkins, rođenu Narcissu Florence Foster – entuzijastičnu sopranisticu koja je zapravo postala slavna zbog svoje potpune pjevačke nesposobnosti. Jenkins nije imala nimalo smisla za ritam i intonaciju, i teško je držala tonove pa se njezin privatni učitelj prilagođavao njenim pogreškama u ritmu i tempu.

REDOVNA CIJENA: 80 KN

CIJENA ulaznice za djelatnike i članove: 60 kn 

 

Raspored predstava možete vidjeti ovdje.