Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
09.05.2019.

Histrion: Dodatno snižene cijene ulaznica u svibnju

Histrion: Dodatno snižene cijene ulaznica u svibnju

Članovi Sindikata ostvaruju popust prilikom kupnje ulaznica za predstave. U nastavku možete provjeriti raspored predstava u svibnju, te njihov sadržaj.

 

TAJKUNI–Miro Gavran - HIT KOMEDIJA najizvođenijeg hrvatskog pisca – 9. i 11. svibnja u 20 sati

GLUME: Ana-Marija Parcaić, Hrvoje Klobučar, Franka Klarić, Zlatko Ožbolt

REDATELJ: Zoran Mužić

Vrlo zanimljiva i aktualna tema histrionske nove predstave TAJKUNI, M. Gavrana komentira grabež i pohlepu, ismijava ljudske mane te kritički preispituje poduzetničke navike našeg doba. Nespretni i slabi junaci ove histrionske komedije, zaokupljaju nas, nasmijavaju, ali i podučavaju kako naprijed ne možemo džepovima punim tuđeg novca te kako prava mudrost leži u pronalaženju vlastite mjere ali i solidarnosti s bližnjima…

REDOVNA CIJENA: 80 kn

Cijena ulaznice za grupne i pojedinačne dolaske : 50 kn

 

FAMOZNA –Peter Quilter – DOKAZ DA SE SNOVI OSTVARUJU, AKO DOVOLJNO JAKO U NJIH VJERUJEŠ!  – 22. i 23. svibnja u 20 sati

GLUME: Anja Šovagović Despot, Fabijan Komljenović, Zoran Gogić, Ivana Lazar, Vanja Matujec i Marija Sekelez

REDATELJ: Krešimir Dolenčić

FAMOZNA je glazbena komedija koja se temelji na istinitoj priči o astronomskom uspjehu najgore operne pjevačice na svijetu. Predstava opisuje Florence Foster Jenkins – entuzijastičnu sopranisticu koja je zapravo postala slavna zbog svoje potpune pjevačke nesposobnosti. Jenkins nije imala nimalo smisla za ritam i intonaciju, i teško je držala tonove pa se njezin privatni učitelj prilagođavao njenim pogreškama u ritmu i tempu. 

REDOVNA CIJENA:80 kn
Cijena ulaznice za grupne i pojedinačne dolaske: 50kn

 

USPJEH PREKO NOĆI – David Mamet  - SATIRIČNA KOMEDIJA O FILMSKOJ INDUSTRIJI -  18. i 31. svibnja u 20 sati

GLUME: Lana Gojak, Franjo Kuhar, Vladimir Posavec-Tušek
REDATELJICA: Saša Broz

U ovoj brutalnoj Mametovoj satiri, osnovni je motiv Hollywood, a tema joj je snažna, američka filmska industrija. Ova Mametova satira nevjerojatno je aktualna, a atraktivnost teksta zaokružuje i  svojevrstan "muški" portret borbe za prevlast i moć u svijetu gdje se vrti veliki novac i gdje nema mjesta za iskrena prijateljstva ni emocije.

Redovna cijena ulaznica: 70 kn

Cijena ulaznice za grupne i pojedinačne dolaske: 40 kn

 

U PETAK (ZA)METAK –Ivan-Goran Vitez  - KABARETSKA PREDSTAVA O DEMOGRAFIJI KOJA ĆE VAS NASMIJATI DO SUZA!  - 17. i 30. svibnja u 20 sati

GLUME: Marija Borić, Ana-Marija Percaić, Petra Vukelić, Ivica Pucar, Zvonko Presečki
REDATELJ: Ivan-Goran Vitez

Ova komedija o demografskoj obnovi Hrvatske će Vas oduševiti! Kabaret, ples, pjesma, smijeh – sve u jednoj predstavi! Hrvati kao da su zaboravili rađati se, dok i dalje umiru uporno i vješto. Čak i ovi koji se nekim čudom rode, jedva dočekaju stasati kako bi pobjegli glavom bez obzira negdje gdje je navodno bolje, bar dok i sami ne dođu tamo. Ekipa prvog hrvatskog pronatalitetnog cabareta demografske obnove “U petak - (za)metak!” zadala si je zadatak, stoga, svoje sunarodnjake reeducirati kako se razmnožavati efektivno i efikasno.

REDOVNA CIJENA: 60 kn

Cijena ulaznice za grupne i pojedinačne dolaske: 30 kn

 

GESTE I GRIMASE – Arsen Dedić – NOVA PREDSTAVA!!!  - 7., 8. i 29. svibnja u 20 sati

Izvođači: Zlatko Vitez, Sanja Marin, Franjo Kuhar i Oliver Belošević

Prekrasan kabaretni kolaž složen iz izbora Arsenovih kazališnih songova i poezije inspirirane kazalištem. Uživat ćete u predivnoj glazbi i puno smijeha.

Redovna cijena ulaznica: 60kn

Cijena ulaznice za grupne i pojedinačne dolaske: 35kn

 

HRVATSKI KOKOŠINJAC– Zlatko Vitez CABARET S ELEMENTIMA POLITIČKE KOMEDIJE I SATIRE! -14. i 24. svibnja u 20 sati

Jedinstveni kabaret s elementima političke komedije i satire koji se, s pravom mješavinom osjećaja i zgoda vezanih uz različite pjesme, izravno i neizravno može povezati s hrvatskim društvom. Jednostavna, pa ipak slojevita kabaretska predstava koju ćete odgledati u jednom dahu!

REDOVNA CIJENA: 60 kn;
Cijena ulaznice za grupne i pojedinačne dolaske: 30 kn

 

IGRA U DVOJE– Tito Strozzi  - LJUBAVNA PRIČA O DVOJE GLUMACA- 15. svibnja u 20 sati

Dora i Janko-oni su glumci i bračni par. Koliko je čudna veza između dvoje glumaca i kako se sve gluma miješa život glumaca kad ne glume. U formi teatra u teatru ovo dvoje glumaca pobrinut će se da na momente ni sami ne znate što je stvarnost!

REDOVNA CIJENA: 60 kn;
Cijena ulaznice za grupne i pojedinačne dolaske: 30 kn

 

FRIZERAJ– DamirHorvat PRESMIJEŠNA GLAZBENA KOMEDIJA– 16. svibnja u 20h

Frizera Renata muče brige oko ljubavi, novca, dugova... Kako će Frizer Renato doskočiti svojim problemima saznajte u genijalnoj NOVOJ komediji!

REDOVNA CIJENA: 60 kn;
Cijena ulaznice za grupne i pojedinačne dolaske: 30 kn

 

KAJBARE- Zaglazbancije i politikancije– Mladen Medak GAGA ODLIČAN STAND-UP CABARET KOJI ĆE VAS NASMIJATI DO SUZA! – 21. svibnja u 20h

Odličan kabaret s elementima stand up komedije, predočene nam sa stajališta običnog čovjeka, kajkavca – Gage, koji na sebi svojstven način, kroz igru i pjesmu progovara o svakodnevnim dilemama 'malog čovjeka".

REDOVNA CIJENA: 50 kn;
Cijena ulaznice za grupne i pojedinačne dolaske: 30 kn

 

KUM, KOKOT, KRIVAC– Zoran Brajević NOVA GLAZBENA KOMEDIJA– 25. svibnja u 20h

U ovom glazbeno-scenskom omnibusu s tri priče, glavni junak pokušava ostvariti egzistenciju na jako smiješan način uz puno odličnih songova.

REDOVNA CIJENA: 60 kn;
Cijena ulaznice za grupne i pojedinačne dolaske: 35 kn

 

KOMUŠANJE MOZGA - Stojan Matavulj STAND-UP CABARET S PUNO SMIJEHA I GLAZBE!– 28. svibnja u 20h

Urnebesna komedija s glazbenom pratnjom,  priča o  društvenoj stvarnosti, životu te pokušajima preživljavanja u današnjim uvjetima u izvedbi Stojana Matavulja, koji se ne štedi niti sekunde na sceni, nasmijat će vas do suza. Ne propustite priliku da kroz sjajne glumačke kreacije, spontanost, šarm, toplinu i zvuke gitare čujete o suvremenoj umjetnosti, o kulturi, o vječnoj misteriji muško-ženskih odnosa, o stanju u društvu, politici…i pritom se odlično zabavite.

REDOVNA CIJENA: 50 kn;
Cijena ulaznice za grupne i pojedinačne dolaske: 30 kn

Ulaznice možete rezervirati putem maila histrion@histrion.hr ili na brojeve telefona 05496 381/387 .