Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
09.09.2013.

Glavno vijeće potvrdilo datum početka štrajka

Glavno vijeće Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara - medicinskih tehničara na sastanku održanog 06. rujna 2013. godine potvrdilo je Odluku sindikalnog predsjedništva da štrajk počinje u srijedu 18. rujna 2013. godine i trajati će sve do ispunjenja  zahtjeva koje su Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara i Hrvatski liječnički sindikat zajednički postavili Vladi.

Nakon neuspješnog postupka mirenja pred Gospodarsko socijalnim vijećem HSSMS-MT i HLS najavili su štrajk u  zdravstvenim ustanovama u Republici Hrvatskoj u svrhu ispunjenja postavljenih zahtjeva Vladi s ciljem promicanja i zaštite gospodarskih i socijalnih interesa članova sindikata i svih radniika u sustavu zdravstva što je na sastanku Glavnog vijeća i službeno potvrđeno.

Nakon sastanka Glavnog vijeća održana je konferencija za novinare na kojoj je predsjednica Glavnog vijeća Anica Prašnjak pozvala građane, odnosno pacijente na potporu u vrijeme trajanja štrajka.

O svim daljnjim aktivnostima i obavijestima u svezi provedbe štrajka biti ćete redovito infromirani.

U nastavku Vam donosimo najnovije vijesti u svezi provedbe štrajka kao i gostovanje predsjednice Anice Prašnjak i predsjednika Hrvatskog liječničkog sindikata doktora Ivice Babić u emisiji Hrvatska uživo emitirane 06. rujna 2013. godine.

 

Hrvatska uživo, 06.09.2013.

Politika Plus: Anica Prašnjak: Plaće su nam 10 puta niže od onoga što Ostojić govori!

Poslovni dnevnik: U štrajk ide 70 posto meidcniksih sestara

Soundset.hr: medicinske sestre potvrdile datum održavanja štrajka

dnevnik.hr: U štrajk ide 70 posto medicinskih sestara

dalmacijanews.hr: Svaki dan nedjelja

hrt.hr: Svaki dan nedjelja: u štrajk ide oko 70 posto medicinsakih sestara

balkans.aljezera: U Hrvatskoj medicinske sestre idu u štrajk

057.info: Što donosi štrajk u zadarskoj bolnici

6yka.com: Hrvatska: Liječnici i medicinske sestre stupaju u štrajk