Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
08.12.2016.

Emisija HRT-a Otvoreno, Dodatak Sporazuma o osnovici za plaće u javnim službama

Emisija HRT-a Otvoreno, Dodatak Sporazuma o osnovici za plaće u javnim službama

U emisiji Otvoreno na HRT-u, u srijedu 07. prosinca 2016. godine, o realizaciji Dodatka Sporazuma o osnovici za plaće u javnim službama razgovarali su Anica Prašnjak – predsjednica Glavnog vijeća Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara, Vilim Ribić – predsjednik Matice hrvatskih sindikata, Tomislav Ćorić- ministar rada i mirovinskog sustava te Josip Budimir – ekonomski analitičar.

Gosti emisije raspravljali su o ponudi Vlade RH vezano uz dug koji se odnosi na povećanje plaća zbog rasta BDP-a kao i o zahtjevu sindikata o vraćanju duga javnim službama i njihovom daljnjem ustrajanju da rad ljudi treba biti pošteno plaćen.

Unatoč razilaženju pregovaračkih strana u prijedlozima i ponudama, svi prisutni složili su se da je u realizaciji Dodatka Sporazuma o osnovici za plaće u javnim službama svima u interesu pronaći kompromisno rješenje.

Cijelu emisiju Otvoreno možete pogledati na slijedećem linku:

Otvoreno, 07.prosinca 2016.