Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
29.03.2017.

Edukacijski seminar u Vukovaru, 24. – 26. ožujka 2017.

Edukacijski seminar u Vukovaru, 24. – 26. ožujka 2017.

Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara organizirao je edukacijski seminar „Utjecaj sindikalnog organiziranja kroz kolektivno pregovaranje na radno pravni status medicinskih sestara/medicinskih tehničara“ za članove Tijela sindikata u Vukovaru u razdoblju od 24. do 26. ožujka 2017.

Sudionici seminara imali su prilike sudjelovati na predavanjima koje su održali:

„Sindikat i sindikalno organiziranje“, Predsjednica Glavnog vijeća, Anica Prašnjak

„Strategije u zaštiti zdravlja“, Predsjednica Sindikata Brankica Grgurić

„Kolektivni ugovori“, dipl. iur., urednik Radnog prava Krešimir Rožman

„Pregovaračka komunikacija“, dipl. sociolog Mirjana Burić Moskaljov

Vukovar ima veliko značenje za Hrvatsku te smo tom prilikom u memorijalnom programu našeg boravka posjetili Ratnu bolnicu Vukovar, Memorijalni centar Vukovar i Groblje branitelja na kojem smo uz molitvu položili vijence i zapalili svijeće.

Na svečanoj večeri, 25. ožujka dodijeljene su plakete medicinskim sestrama – veterankama i braniteljicama koje su radile za vrijeme Domovinskog rata u Ratnoj bolnici Vukovar u znak posebnog priznanja i zahvalnosti za profesionalan, predan, nesebičan i humani rad u Ratnoj bolnici Vukovar 1991.

Plakete su dodijeljene medicinskim sestrama:

Agneza Aleksijević

Slavica Marinković

Vlatka Crnojevac

Smilja Petričević

Ivanka Solaković

Ksenija Ivanković

Blanka Maslov

Ružica Đurić

Zvezdana Pinjuh

Snježana Rohaček

Mihaela Brajković

Radmila Franić

Binazija Kolesar

Vukovar – grad heroj i grad heroja za cijelu Hrvatsku ima posebnu vrijednost i ulogu. Stanovnici Vukovara i branitelji simbol su obrane i domoljublja, a medicinske sestre, uz naporan rad u Ratnoj bolnici Vukovar, uz poteškoće prognaničkog života i dalje imaju snage predano raditi i pomagati drugima.

Ponosni smo što smo posjetili Vukovar te odali zahvalu i priznanje svim žrtvama, sudionicima ratnih stradanja kao i svim braniteljima koji su se borili za samostalnost Lijepe naše.