Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
11.05.2019.

28. obljetnica Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara - medicinskih tehničara

28. obljetnica Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara - medicinskih tehničara

Prije 28 godina, na današnji dan i samo dan uoči Međunarodnog dana sestrinstva, osnovan je Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara-medicinskih tehničara.

Otkako je prije 28 godine skupina smjelih, odvažnih, demokratski i strukovno orijentiranih medicinskih sestara pokrenula inicijativu za osnivanjem svojeg strukovnog sindikata, naš sindikat postao je ključan u promoviranju struke i borbi za bolja prava medicinskih sestara - medicinskih tehničara.

S više od 12.000 organiziranih članova, danas smo najveći strukovni sindikat u Republici Hrvatskoj te nezaobilazan čimbenik u socijalnom dijalogu i kolektivnom pregovaranju, kako za sustav zdravstva, tako i za sve javne službe u RH.

Svim našim poštovanim članovima čestitamo 28. obljetnicu osnutka našeg Sindikata te vam ovom prilikom zahvaljujemo što nas sve ove godine pratite u našem radu te pružate podršku da svojim djelovanjem ostvarujemo naše ciljeve te poštujemo osnovna načela sindikata: jedinstvo, solidarnost, znanje, zajedništvo i jednakost.