Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
14.05.2019.

Obilježavanje Svjetskog dana sestrinstva u Dubrovniku

Obilježavanje Svjetskog dana sestrinstva u Dubrovniku

Dubrovačka podružnica Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara organizirala je večeru za medicinske sestre i tehničare u restoranu Kantenari Sunset Beacha povodom Svjetskog dana sestrinstva koji se obilježava 12. svibnja.  

Ravnatelj OB Dubrovnik istaknuo je odličnu suradnju sa Sindikatom i predsjednikom dubrovačke podružnice Sindikata Ivanom Večerinom.

Predsjednik dubrovačke podružnice Sindikata, Ivan Večerin izjavio je:

"U posljednje vrijeme su se dogodile određene pozitivne stvari i mi smo se napokon počeli osjećati priznati u našoj bolnici. Isplaćeni su svi zaostaci koji su godinama bili neisplaćivani i dr. Bekić se zaista potrudio. Bolnica 'grca' u dugovima i to nije tajna, no on je ipak pronašao način da se riješi taj problem. S druge strane, imamo odlučnu suradnju s lokalnim vlastima.

Imali smo nekoliko sastanaka u posljednje vrijeme na inicijativu Sindikata i mene osobno u čemu je dr. Bekić posebno lobirao, kao i gradska vijećnica dr. Katarina Doršner, gdje smo s gradskom upravom dogovorili nekoliko bitnih stvari za našu struku.

Jedna od najvažnijih stvari je svakako stanogradnja te se piše jedno pismo namjere vezano uz poklanjanje zemljišta na Pobrežju gdje bi se trebali graditi stanovi za medicinske sestre koje još uvijek nisu stambeno zbrinute. Osim toga, dovest će nam struju, vodu i kanalizaciju te nas odriješiti komunalnih pitanja," 

Članak u cijelosti možete pročitati na linku:

https://dubrovackidnevnik.rtl.hr/lifestyle/druzenje-medicinskih-sestara-i-tehnicara-najljepsi-osjecaj-je-kad-znas-da-si-nekome-pomogao-to-se-nicim-ne-moze-platiti-fotogalerija