Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

30 Godina HSSMS-MT
Članica GV HSSMS MT Mihela Androić Pašalić, Z1, 03.02.2023.
  03.02.2023.

Članica GV HSSMS MT Mihela Androić Pašalić, Z1, 03.02.2023.

U Z1 emisiji gostovala je članica Glavnog vijeća Sindikata Mihela Androić Pašalić.

U emisiji je komentirala mirni prosvjed članova sindikata te izrazila nezadovoljstvo sindikata sa trenutnim manjkom dijaloga od strane ministarstva.

Mirnim prosvjedom htjeli smo skrenuti pozornost na naše probleme i manjak interesa od strane ministarstva da se isti riješe na dobrobit zdravstvenih radnika.

Navodi da je granski kolektivni ugovor istekao krajem 2022. te smo trenutno u produženoj primjeni GKU, a pregovori za novi još nisu ozbiljno počeli.

Kao jedini reprezentativni sindikat medicinskih sestara godinama nastojimo riješiti pitanje Uredbe o koeficijentima, a zbog neisplate prekovremenih sati i neisplate razlike za povećanje plaće za 6 % iz 2016. godine bili smo pokrenuti tužbe za naše članove.

Tu je i problem primopredaje službe u zdravstvenim ustanovama za koje se maksimalno zalažemo da se riješi na pravedan način no unatoč našim nastojanjima, ministarstvo ne pokazuje interes da zajedno što brže dođemo do rješenja, a sve to skupa dovodi do dodatnog i nepotrebnog opterećenja Državnog proračuna.

Na pitanje o pokretanju štrajka, navodi da je to uvijek zadnja opcija jer smo svi svjesni da će pokretanjem štrajka stati cijeli sustav gdje će pacijenti najviše stradati, a to svi želimo izbjeći.

No, ako se brzo ne budu počeli rješavati naši zahtjevi spremni smo i na druge sindikalne akcije u cilju zaštite naših prava.

U nastavku pogledajte cijeli prilog.

Članica GV HSSMS MT Mihela Androić Pašalić, Z1, 03.02.2023.


MSSMZSSNNEPSUPSIMatica Stanogradnja