Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
05.10.2018.

Čestitamo Svjetski dan učitelja

Čestitamo Svjetski dan učitelja

Svim učiteljima i nastavnicima Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara od srca čestita Svjetski dan učitelja!

Svjetski dan učitelja obilježava se 5. listopada od 1994. godine kada ga je proglasio UNESCO želeći ukazati na važnost Preporuke o statusu učitelja, potpisane istoga datuma 1966. godine.

Ove godine Svjetski dan učitelja obilježiti će 70-tu godišnjicu Opće deklaracije o ljudskim pravima (1948.) koja prepoznaje obrazovanje kao temeljno pravo i uspostavlja pravo na besplatno obvezno obrazovanje, osiguravajući inkluzivni i pravičan pristup svoj djeci. Ovogodišnji Svjetski dan učitelja obilježava se pod motom “Pravo na obrazovanje znači pravo na kvalificiranog učitelja”, koji je odabran kako bi se globalnu zajednicu podsjetilo da se pravo na obrazovanje ne može postići bez obučenih i kvalificiranih nastavnika u koje sustav treba kontinuirano ulagati.