Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
12.05.2015.

Čestitamo Međunarodni dan sestrinstva

Čestitamo Međunarodni dan sestrinstva

Međunarodni dan sestrinstva tradicionalno se obilježava svake godine 12. svibnja, u znak sjećanja na rođenje začetnice modernog sestrinstva, Florence Nightingale , engleske bolničarke koja je povećanjem higijenskih uvjeta smanjila smrtnost ranjenika u Krimskom ratu 1850-ih, te se zato smatra utemeljiteljicom modernog sestrinstva.

Florence Nightingale je polovicom 19. stoljeća inicirala ulazak profesionalno obrazovanih žena u zdravstvenu njegu bolesnih, te je 1860. godine u Londonu otvorila prvu školu za medicinske sestre.

Međunarodni dan sestrinstva, prilika je da se svi podsjetimo o važnosti  te velikoj i humanoj ulozi medicinskih sestara i medicinskih tehničara koji svoj rad posvećuju brizi i liječenju bolesnih ljudi. Zdravstvena zaštita danas je nezamisliva bez rada i odgovornosti medicinskih sestara i medicinskih tehničara te je nesporna njihova velika odgovornost u poboljšanju i očuvanju zdravlju ljudi.

Svim medicinskim sestrama i medicinskim tehničarima zahvaljujemo na njihovom radu , ljubavi, profesionalnosti i odgovornosti koju pružaju svojim pacijentima te vam ovo prilikom čestitamo Međunarodni dan sestrinstva.