Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
09.09.2019.

Akcija "5 do 12" u KB Sveti Duh i OŽB Vinkovci

Akcija "5 do 12" u KB Sveti Duh i OŽB Vinkovci

Danas u  11:55 održani su mirni prosvjedi "5 do 12" u Kliničkoj bolnici Sveti Duh i u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci.

Predsjednica Sindikata, ujedno i predsjednica sindikalne podružnice KB Sveti Duh Brankica Grgurić te predsjednica sindikalne podružnice OŽB Vinkovci Gordana Kucljak mirnim prosvjedom pred svima okupljenima upozorile su na loš položaj zdravstvenih djelatnika i koliko je važno da Vlada prihvati zahtjeve sindikata.

Brankica Grgurić navela je da očekuje kako će Vlada na slijedećem sastanku pregovora ponuditi  konkretan prijedlog jer u protivnom zdravstveni radnici spremni su na daljnje prosvjedne akcije što uključuje i štrajk.

Gordana Kucljak kazala je kako su jedan od najvećih problema u njihovom radu neadekvatni uvjeti rada, neprovođenje zaštite na radu, ali i sve veća izloženost agresiji i fizičkim napadima koji su u zdravstvenim ustanovama sve učestaliji.

kb sveti duh.jpg     kb-sveti-duh-medicinske-sestre.jpg

dnevnik.hr, "Nastavak prosvjeda u bolnicama"

vecernji.hr, "Prosvjed 'Pet do 12': Do kada ovako, dok se svi ne iselimo?"

N1.hr, "Nastavak prosvjeda pred bolnicama"

tportal.hr, "Zdravstveni radnici nastavljaju prosvjede, Kujundžić poručio: Vjerujem da ćemo sutra imati neko rješenje"