Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

30 Godina HSSMS-MT
Udruga poslodavaca u zdravstvu organizirala savjetovanje o Zakonu o plaćama, 20.02.2024.
  21.02.2024.

Udruga poslodavaca u zdravstvu organizirala savjetovanje o Zakonu o plaćama, 20.02.2024.

Udruga poslodavaca u zdravstvu organizirala je savjetovanje o Zakonu o plaćama.

O transparentnosti, fiskalnom učinku samog zakona u svojim izlaganjima govorili su: Dražen Opalić, dipl.oec., ravnatelj Uprave za rad i zaštitu na radu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te ravnateljica Uprave za pravne poslove u zdravstvu Ministarstva zdravstva Marija Pećanac, dipl.iur. i dr.sc. Domagoj Dodig, dipl.oec., načelnik Sektora za financijske poslove Ministarstva zdravstva, a najavljene promjene iznijela je pravna savjetnica Udruge poslodavca u zdravstvu Tanja Paun, mag. iur.

Kasnije, na okruglom stolu sudjelovali su i predstavnici sindikata, u ime HSSMS MT Anica Prašnjak i u ime SSZSSH Stjepan Topolnjak gdje su iskazali svoje stavove o samom Zakonu te iznijeli pozitivne aspekte zakona kao i manjkavosti zakona, odnosno donošenje Uredbe o koeficijentima u državnim i javnim službama.

Osim predstavnika sindikata na okruglom stolu "Izazovi primjene Zakona o plaćama u državnoj službi i javnim službama u zdravstvenim ustanovama" sudjelovali su: predstavnik Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Dražen Opalić, dipl.oec., predstavnici Ministarstva zdravstva Marija Pećanac, dipl. iur. i dr. sc. Domagoj Dodig, dipl.oec., predstavnici zdravstvenih ustanova prof. dr. sc. Alen Ružić, dr. med., prof. prim. dr. sc. Branko Kolarić, dr. med., Marko Rađa, dr. med., Krešimir Božić,, dipl. iur., Matko Boban, mag.iur.


MSSMZSSNNEPSUPSIMatica Stanogradnja