Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
13.03.2009.

SINDIKATI NE DAJU PLAĆE

Matica hrvatskih sindikata i Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika jučer su na zajedničkoj press konferenciju najavili pokretanje medijske kampanje za istinu o plaćama u javnim i državnim službama.

Donosimo vam materijale koji su prezentirani medijima kao i audio snimku press konferenije u kojoj  potpredsjednik Matice, gdin. Vilim Ribić ukratko prezentira rezultate analize i demantira česte medijske zablude o stanju  javnog sektora i plaća proračunskih korisnika. Glavni tajnik Sindikata državnih službenika gdin. Siniša Kuhar pozvao je mjerodavne da objave detaljne podatke o broju i strukturi zaposlenih po ministarstvima, i ostalim tijelima državne i lokalne vlasti. 

Na današnjem sastanku s ministrom financija Ivanom Šukerom pet sindikalnih središnjica neće pristati na zamrzavanje plaća dok se i ostali ne žrtvuju.

...materijali...

...audio snimka press konferencije...

...matica: ne pristajemo na zamrzavanje plaća...

...net.hr...