Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
25.02.2009.

REAKCIJA NA NOVINSKE NAPISE O PRISTANKU SINDIKATA NA ZAMRZAVANJE PLAĆA

Nakon sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća održane 23. veljače, jučer su objavljeni neki novinski naslovi i tekstovi koji sugeriraju kako je gospodin Ribić spreman prihvatiti zamrzavanje plaća te ovim putem poručujemo svojim članovima da se u stavovima Matice kao i stavovima našeg Sindikata ništa nije promijenilo od jedanaestog mjeseca prošle godine (vidi Stavovi Matice od 14. studenog 2008.).

Pojedini mediji namjerno nam u usta stavljaju izjave koje bi ONI htjeli da mi izgovorimo. Ponekad se sasvim korektni tekstovi opremaju manipulatorskim naslovima, a podaci se tumače na nekorektan, netočan i pristran način. Neki mediji interese svojih vlasnika stavljaju daleko ispred općeg dobra. Sve to što se sada događa u medijima odraz je opće kampanje čiji je cilj prebacivanje rizika poslovanja poslodavaca u ovim teškim vremenima na društveni, tj. na naš trošak, dok se u dobrim vremenima  profiti dijele privatno. 

U funkciji pritiska na naše plaće su i tvrdnje o svakodnevnom otpuštanju 150 radnika. Nepouzdanost tih tvrdnji potvrđuju i službeni podaci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Svake godine u siječnju nezaposlenost poraste za otprilike 3%, dok je ove godine ona porasla u odnosu na prosinac za 5,8%. U isto vrijeme, na godišnjoj razini, nezaposlenost je 3% manja nego u siječnju prošle godine.  O tome je govorio gospodin Ribić, ali to nije naišlo na odgovarajući odjek. Jasno je zašto. Treba očekivati daljnje napade i podmetanja sindikatima, koji su u ovim trenucima jedina obrana vrijednosti našega rada.

Potvrdu naših stavova pročitajte u demantiju koji je Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja uputio uredništvu Poslovnog dnevnika. Pročitajte i tekst Vladimira Niševića (Poslovni dnevnik 23.02.2009.) na koji je također reagirano.

...demanti...

...poslovni dnevnik...