Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
07.09.2018.

Portal index.hr uvrijedio djelatnike javnih službi!

Portal index.hr uvrijedio djelatnike javnih službi!

Nije prošlo mnogo vremena od kada su oči javnosti bile uperene u problem manjka medicinskog osoblja u zdravstvenim ustanovama. Brojni prekovremeni sati, nedostatak osoblja i niz drugih problema popraćeni su i nedovoljno visokim plaćama, osobito u zdravstvu. Na jučerašnjoj konferenciji za novinare, Sindikati su poručili Vladi RH kako će krenuti u štrajk, ukoliko uskoro ne krenu pregovori oko osnovica plaća.

Komentirajući informacije s Konferencije, portal Index.hr. prozvao je djelatnike javnih ustanova uhljebima. Postavlja se pitanje, nisu li te iste osobe i same bile na brizi zdravstvenog osoblja? Jesu li o njima brinuli u rodilištima ili su bili prepušteni sami sebi? Idu li te iste osobe 'uhljebima' na zdravstvene preglede i zovu li 'uhljebe' kada im je potrebna hitna medicinska pomoć, zdravstveni savjet ili zdravstvena njega. Upravo zbog stavova ovakvih ljudi, naša Domovina se prazni, odlazi 'cvijet mladosti' u druge zemlje pružajući njihovim građanima kvalitetne usluge dok naš zdravstveni sustav ostaje sve prazniji. 

Pitaju li se oni koji zaposlene u javnim službama nazivaju politički zaposlenim parazitima, tko će njihovu djecu odgajati u vrtićima, podučavati u školama, liječiti, njegovati, obrazovati!? Tko će njegovati njihove ostarjele djedove, bake, roditelje i biti uz njih u najtežim trenucima bolesti ili umiranja? Pitaju li se što će se dogoditi kada kvalificirani kadar napusti Hrvatsku!? Alarmantno stanje zaposlenih u javnim službama obvezuje sindikate na korištenje svih legalnih sredstava kojima je cilj zaštita prava radnika, njihove egzistencije i dostojanstva.

HSSMS-MT osjeća dužnost ne samo prema članovima medicinskim sestrama i tehničarima već i prema svim građanima, odnosno Domovini za koju su izgubljeni brojni životi, boriti se za pravedno vrednovanje rada, sigurnost pacijenata i ostanak naše mladosti u Domovini.

U prilogu je zajedničko priopćenje Sindikata javnih službi vezano uz vrijeđanje djelatnika u javnim službama na news portal index.hr:

 Priopćenje Sindikata javnih službi