Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
24.03.2009.

ODRŽANA KONFERENCIJA ZA NOVINARE SINDIKATA JAVNIH SLUŽBI

Dan nakon što su odbili prijedlog Vlade RH o smanjenju plaća, sindikati javnih službi održali su konferenciju za novinare.

"Čekamo odluku Vlade. Do tada pripremamo strategiju" rekao je na konferenciji Vilim Ribić, predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja.

"Ako odluka Vlade bude potkopala temelje dogovora, odgovorit ćemo kako nam Ustav i zakon omogućuje. Nikakva njihova prijetnja neće odigrati ulogu," poručio je Ribić. Svoje članstvo je pozvao na dostojanstvo jer "...ono što radimo je civilizirano i pravedno". Ribić je najavio da će u štrajku sindikalisti zatražiti solidarnost svih radnika, "jer branimo interes rada, a sljedeća na udaru jest minimalna plaća".

Potpredsjednica SSSH Spomenka Avberšek poručila je kako bi Vlada prvo trebala srezati svoje plaće barem 50 posto ako očekuje da javne službe pristanu na snižavanje plaća od 10 posto.

Naposljetku vam donosimo i audio snimku današnje konferencije za novinare. S obzirom da je konferencija trajala gotovo dva sata, ne donosimo vam integralnu verziju već smo je podijelili po govornicima.

...večernji list...

...hrvatska radiotelevizija...

...net.hr...

...tportal.hr...

...hina. hr...

    • audio snimka konferencije

...dr. Ivica Babić - predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata...

...Zdenka Gizdić - predsjednica Glavnog vijeća Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara - medicinskih tehničara

...Spomenka Abveršek - predsjednica Samostalnog sinidkata zdravstva i socijalne skrbi...

...Vilim Ribić - predsjedik Nezavisnog sinidkata znanosti i visokog obrazovanja...

...Branimir Mihalinec - predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama...

...Zvonimir Laktašić - predsjednika Sindikata hrvatskih učitelja...

...Jadranka Ivezić - predsjednica Sindikata zaposlenih u djelatnosti socijalne skrbi...

...Ljubica Pilić - predsjednica Sindikata zaposlenih u djelatnosti kulture...