Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
07.10.2013.

Održan sastanak u Ministarstvu zdravlja sa Povjerenstvom za Hitnu medicinsku pomoć i Povjerenstvom za primalje

Povjerenstvo za Hitnu medicinsku pomoć i Povjerenstvo za primalje Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara - medicinskih tehničara održali su sastanak u Ministarstvu zdravlja radi što bržeg rješavanja problema s kojima se susreću medicinske sestre i tehničari u Hitnoj medicinskoj pomoći kao i medicinske sestre primalje.

Povjerenstvo za Hitnu medicinsku pomoć na sastanku održanom u četvrtak, 03. listopada 2013. godine, te Povjerenstvo za primalje na sastanku održanom u petak  04. listopada 2013. godine istaknuli su trenutno teško stanje i ukazali na sve probleme s kojima se godinama bore medicinske sestre i tehničari u Hitnoj medicinskoj pomoći te  medicinske sestre primalje.

Slijedom navedenog Ministar zdravlja upoznat je sa problemima sa terena te je stoga iskazao  razumijevanje i potporu u cilju što bržeg  rješavanja teškog stanja u  Hitnoj medicinskoj pomoći te u primaljstvu.