Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

30 Godina HSSMS-MT
Održan 9. sastanak pregovaračkih odbora sindikata i Vlade RH o sklapanju novog Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja, 06.06.2023.
  06.06.2023.

Održan 9. sastanak pregovaračkih odbora sindikata i Vlade RH o sklapanju novog Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja, 06.06.2023.

U Ministarstvu zdravstva održan je 9. sastanak pregovaračkih odbora sindikata i Vlade RH o sklapanju novog Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja.

Na početku današnjeg sastanka državni tajnik Ministarstva zdravstva Tomislav Dulibić uvodno je pozdravio prisutne i ispričao izostanak ministra zdravstva Vilija Beroša koji nije bio u mogućnosti prisustvovati sastanku pregovaračkih odbora zbog obveza u Vladi RH.

Pomoćnik ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Dražen Opalić je članovima pregovaračkih odbora ukratko izložio prijedlog Vlade Republike Hrvatske koji je jučer na konzultativnom sastanku sa sindikatima javnih i državnih službi predstavio predsjednik Vlade RH, a koji se odnosi na povećanje plaća od 100,00/80,00/60,00 eura neto ovisno o rasponu koeficijenata složenosti poslova, o čemu smo vas izvijestili jučer.

Napomenuo je da će sindikatima, najvjerojatnije sutra, Vlada RH poslati prijedlog sporazuma tzv. Memoranduma o razumijevanju između Vlade RH i sindikata javnih i državnih službi nakon kojeg bi Vlada RH trebala donijeti odluku o navedenim povećanjima.

 

Sindikati su istaknuli da pozdravljaju jučerašnji prijedlog Vlade RH, ali i istaknuli da je nužno da se u dobroj vjeri nastave pregovori o sklapanju novog Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja.

Stoga je dogovoreno da pregovarački odbor Vlade RH, u odnosu na jučer izneseni prijedlog, ali i na ranije iznesene sindikalne zahtjeve u pogledu odredbi članaka 55.,56., 57. i 58. napravi izračune te da se pregovori nastave u ponedjeljak,  19. lipnja 2023. godine.

vijesti.hrt.hr/hrvatska/jos-bez-dogovora-o-povecanju-placa-medicinskim-sestrama-i-tehnicarima


MSSMZSSNNEPSUPSIMatica Stanogradnja