Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

30 Godina HSSMS-MT
Obilježavanje Dana sestrinstva u Školi za medicinske sestre Mlinarska,12.05.2021.
  12.05.2021.

Obilježavanje Dana sestrinstva u Školi za medicinske sestre Mlinarska,12.05.2021.

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva danas je održana konferencija za medije u Školi za medicinske sestre Mlinarska gdje je u ime Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara sudjelovala Predsjednica Glavnog vijeća Anica Prašnjak.

Tom prilikom osvrnula se na rad i zadaće medicinskih sestara u njezi bolesnih i zaštiti zdravih ljudi čija je zdravstvena zaštita bez medicinskih sestara nezamisliva.

Uloga medicinskih sestara i tehničara u procesu zdravstvene zaštite je nezamjenjiva, a uspjeh je u velikoj mjeri vezan uz kontinuiranu edukaciju i profesionalno usavršavanje.

Stoga i budućnost sestrinstva mora biti usmjerena na napredovanje i usavršavanje u struci.

Škola za medicinske sestre Mlinarska djeluje već 99 godina i obučava svoje učenike o pomaganju i njezi bolesnih. Svoje učenike priprema i uvodi u svijet najplemenitije profesije, sestrinstvo.

U ime HSSMS MT i u svoje osobno ime Anica Prašnjak svim učenicima i djelatnicima Škole za medicinske sestre Mlinarska čestitala je  Međunarodni dan sestrinstva, kao i 100 godina postojanja škole Mlinarska uz želju da i dalje škola ostane značajna obrazovna ustanova medicinskih sestara i medicinskih tehničara koji će svoja znanja stečena u Mlinarskoj i dalje njegovati i vrednovati u svojoj domovini.

 


MSSMZSSNNEPSUPSIMatica Stanogradnja