Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

Obavijesti o provedenoj Izbornoj skupštini HSSMS - MT i izabranim novim članovima Tijela
  09.02.2021.

Obavijesti o provedenoj Izbornoj skupštini HSSMS - MT i izabranim novim članovima Tijela

S obzirom na epidemiološku situaciju uzrokovanu epidemijom bolesti COVID – 19, Skupština Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara ovoga puta nije se mogla održati okupljanjem na sastanku kao što je to bilo ranijih godina već se, započevši dana 16. prosinca 2020. godine provela online, putem elektroničke pošte (e-mailom), sukcesivno, u dijelovima.

Na sastanku Skupštine prihvaćeno je Izvješće predsjednice Sindikata o radu Sindikata za razdoblje 2016. - 2020. te prijedlog izmjena i dopuna Statuta Sindikata.

Izabrana su nova Tijela Sindikata:

Članovi Skupštine Sindikata

Članovi Glavnog vijeća Sindikata

Članovi Predsjedništva Sindikata

Članovi Nadzornog odbora

Nakon konstituiranja članova Tijela Sindikata uslijedio je izbor Predsjednika Sindikata.

Kandidat za izbor Predsjednika Sindikata u razdoblju 2020. - 2024. godine, koju je predložilo 6 podružnica, bila je: Brankica Grgurić (KB Sveti Duh).

Skupština Sindikata glasovanjem je izabrala Brankicu Grgurić novom predsjednicom Sindikata u razdoblju 2020.-2024.

Novoizabranoj predsjednici Brankici Grgurić želimo mnogo uspjeha i predanosti u radu na funkciji Predsjednice sindikata.

Ovim putem želimo zahvaliti svima vama koji ste, unatoč izrazito teškim okolnostima koje su nas pratile od početka izborne godine i izrazito zahtjevnim uvjetima na svojim radnim mjestima, uspjeli odvojiti vrijeme kako biste sudjelovali u izbornim aktivnostima.

Godina iza nas, bila je znatno teža i izazovnija od prethodnih. Unatoč svim problemima u 2020. godini, uspjeli smo ugovoriti pravedno plaćanje prekovremenog rada, očuvati izboreno povećanje osnovice od ukupno 6%, jubilarnu nagradu, višu božićnicu, regres i dar za djecu.

Kako bismo doprinijeli zaštiti zdravlja i sigurnosti na radu naših članova usred pandemije bolesti COVID – 19, od samog početka smo aktivno uključeni u postojeću problematiku te smo promptno zahtijevali rješavanje problema na terenu.
U tom smislu uputili smo brojne dopise Ministarstvu zdravstva u kojima smo zahtijevali, primjerice, priznavanje profesionalne bolesti medicinskim sestrama zaraženim COVIDOM - 19 na radnim mjestima, ostvarivanje prava na isplatu pune naknade plaće za vrijeme samoizolacije; poštivanje propisa po pitanju rasporeda i korištenja godišnjih odmora radnika; prekovremenog rada, osiguranja radno-zaštitne opreme, zaštitu rizičnih skupina radnika i slično.
Našim kolegicama i kolegama koji su pogođeni potresom u Zagrebu solidarno smo pomogli financijski, sukladno raspoloživim mogućnostima, a pomoć će dobiti i oni koji su pogođeni razornim potresom krajem prosinca prošle godine u Sisačko-moslavačkoj županiji, te dijelovima Zagrebačke i Karlovačke županije.

Ovakvo djelovanje Sindikata moguće je prvenstveno zahvaljujući članovima Sindikata, vašoj kontinuiranoj potpori iz godine u godinu.

Nadamo se da će se epidemiološka situacija u predstojećem nam razdoblju popraviti te da ćemo uskoro moći nastaviti sindikalne aktivnosti obavljati na način kao što je to bilo ranije.

Očekuje nas i važan jubilej, a to je 30. godišnjica osnutka Sindikata u svibnju ove godine.

Sindikat dakle, već uskoro punih trideset godina, djeluje i radi u skladu sa svrhom postojanja sindikata, a to je borba za pravednije i odgovornije društvo, za pravo radnika na dostojanstvenu plaću, za pravo radnika na zaštitu i unaprjeđenje uvjeta rada, promicanje radničke i društvene solidarnosti te vjerujemo kako ćemo, uz zajedništvo i podršku naših članova, i dalje, kao i do sada djelovati  u najboljem interesu i na dobrobit naših članova, svih medicinskih sestara i medicinskih tehničara i sestrinstva u cjelini.

 


MSSMZSSNNEPSUPSIMatica Stanogradnja