Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
27.05.2020.

NE Prijedlogu Dodatka II Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama

NE Prijedlogu Dodatka II Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama

Skupština Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara očitovala se o Prijedlogu Dodatka II Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama koji je Vlada RH predložila sindikatima javnih službi na zadnjem zajedničkom sastanku pregovaračkih odbora Vlade i sindikata.

Od ukupnog broja članova Skupštine Sindikata, o Prijedlogu Dodatka II Temeljnom kolektivnom ugovoru, očitovalo se 83,00%.

Za  NE PRIHVAĆANJE Prijedloga Dodatka II Temeljnom kolektivnom ugovoru izjasnilo se 75,90%.

Za PRIHVAĆANJE Prijedloga Dodatka II Temeljnom kolektivnom ugovoru izjasnilo se 13,25%.

Za DJELOMIČNO prihvaćanje Dodatka II Temeljnom kolektivnom ugovoru izjasnilo se 10,84%, od kojih se 88,89% izjasnilo za ne prihvaćanje isplate regresa putem CRO kartice i prihvaćanje odgode povećanja osnovice, a 11,11% za prihvaćanje isplate regresa putem CRO kartice i ne prihvaćanje odgode povećanja osnovice.

Skupština Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara odlučila je da:

Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara NE PRIHVAĆA  Prijedlog Dodatka II Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama.

Sastanak pregovaračkih odbora Vlade RH i sindikata javnih službi na kojem će se svi sindikati potpisnici Temeljnog kolektivnog ugovora očitovati Vladi RH o prijedlogu Dodatka II Temeljnom kolektivnom ugovoru održati će se danas, 27. svibnja 2020. godine s početkom u 8:30 sati.

U nastavku možete pročitati Očitovanje HSSMS MT o prijedlogu Dodatka II TKU, a takođe rmožete i vidjeti izjavu Predsjednice Glavnog vijeća Anice Prašnjak o navedenoj temi.

itovanje HSSMS-MT o prijedlogu Dodatka II  Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama

http://hr.n1info.com/Video/Dnevnik/a512746/Dnevnik-u-18-/Zagreb/27.5.2020.html