Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

30 Godina HSSMS-MT
Matica hrvatskih sindikata slavi 30. obljetnicu svog osnutka
  27.02.2023.

Matica hrvatskih sindikata slavi 30. obljetnicu svog osnutka

Na današnji dan, prije 30 godina u tada teškim ratnim vremenima, ostvarena je još jedna vizija demokratske, slobodne budućnosti; osnovana je Matica hrvatskih sindikata – središnjica koja je sindikatima postala čvrsti temelj za zaštitu i razvoj prava ne samo radnika nego i svih hrvatskih građana.

27. veljače 1993. godine, osnovali su je Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara, Nezavisni sindikat bibliotečnih djelatnika Hrvatske, Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja, Sindikat djelatnika srednjih škola i učeničkih domova Republike Hrvatske, Sindikat hrvatskih učitelja i Sindikat radnika u djelatnosti socijalne zaštite i tada je nosila ime Matica hrvatskih sindikata javnih djelatnika.

Od samih početaka naša sindikalna središnjica ustrajala je na zaštiti i unapređenju radnih, socijalnih i sindikalnih prava i sloboda te se zalagala za poštivanje ljudskih prava i pravne države, a tim smjerom nastavljamo i danas.

Svim osnivačima, bivšim i sadašnjim članovima, Stručnoj službi Matice čestitamo na dosadašnjem uspješnom radu te se veselimo daljnjem uspjehu na dobrobit naših članova i radnika Republike Hrvatske.


MSSMZSSNNEPSUPSIMatica Stanogradnja