Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
11.07.2017.

HSSMS MT reprezentativan za Granski kolektivni ugovor za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja

HSSMS MT  reprezentativan za Granski kolektivni ugovor za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja

Obavještavamo Vas da je postupak za utvrđivanje reprezentativnosti sindikata za kolektivno pregovaranje o sklapanju kolektivnog ugovora za zaposlene u sustavu zdravstva i zdravstvenog osiguranja okončan te da je naš Sindikat primio Rješenje o reprezentativnosti za kolektivno pregovaranje o sklapanju granskog kolektivnog ugovora za zaposlene u sustavu zdravstva i zdravstvenog osiguranja, a za čije se plaće i druga materijalna prava sredstva osiguravaju u državnom proračunu, odnosno riznici prema posebnom propisu ili iz sredstava Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Ovim putem želimo zahvaliti svim članovima, sindikalnim povjerenicima koji su se odazvali pozivu i koji su svojim radom doprinijeli da naš Sindikat prikupi sve potrebne podatke o broju naših članova.

Zahvaljujemo i na odazivu u provedbi postupka utvrđivanja reprezentativnosti za Temeljni kolektivni ugovor za službenike i namještenike u javnim službama, a koji postupak je još u tijeku.

Podsjećamo da je Kolektivni ugovor za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja na snazi od 1. prosinca 2013. godine s rokom važenja od 4 godine, a Temeljni kolektivni ugovor na snazi je do 1. kolovoza 2017. godine.

To znači da nas u predstojećem razdoblju očekuju pregovori za novi Granski kolektivni ugovor kao i za novi Temeljni kolektivni ugovor te Vas ovim putem pozivamo da nam dostavite svoje prijedloge, razmišljanja i sugestije.