Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

30 Godina HSSMS-MT
Donacije za pomoć Ukrajini
  04.03.2022.

Donacije za pomoć Ukrajini

28. veljače 2022. - PSI i EPSU zajedno sa  ETUC-om i ITUC-om pokrenule su zajednički fond solidarnosti za pomoć Ukrajini.

Teritorijalni integritet Ukrajine i njezina sigurnost moraju se poštivati, kao i njezina politička neovisnost kao demokratske države.

Prema podacima Ujedinjenih naroda, više od 500.000 Ukrajinaca već je pobjeglo iz zemlje. Ako se invazija nastavi, očekuje se bijeg do 5 milijuna ljudi.

Europske granice ostat će otvorene za dobrodošlicu izbjeglicama, uglavnom obiteljima sa starijima i djecom, dok je muškarcima između 18 i 60 godina zabranjeno napuštanje zemlje prema izvanrednom stanju.

PSI i EPSU imaju devet podružnica u Ukrajini koje predstavljaju tisuće članova. Ljudi i sindikalisti suočavaju se s uništavanjem svojih radnih mjesta, sindikalnih objekata i domova.

Radnici bivaju ozlijeđeni i ubijeni. Kao djelatnici javnih službi, mnogi članovi moraju nastaviti raditi, u zdravstvu i skrbi, u vodoprivredi i energetici, obrazovanju i drugim ključnim sektorima.

PSI i EPSU pozivaju svoje članove da podijele solidarnost sa radnicima i narodom Ukrajine.

Pozivamo Vas da doprinesete zajedničkom fondu solidarnosti koji su osnovali ITUC i ETUC.

Donacije će se koristiti za podršku radnicima i članovima sindikata koji bježe iz svoje zemlje (sklonište, hrana, zalihe, prijevoz…).

Više o uputi uplate donacije pročitajte na slijedećem linku.

www.epsu.org/article/ukraine-solidarity-fund-second-psi-epsu-joint-statement


MSSMZSSNNEPSUPSIMatica Stanogradnja