Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

Dobre vijesti iz podružnice Dubrovnik: krenule prijave za povoljnu kupnju stanova za zdravstvene radnike OB Dubrovnik u Pobrežju
  19.11.2020.

Dobre vijesti iz podružnice Dubrovnik: krenule prijave za povoljnu kupnju stanova za zdravstvene radnike OB Dubrovnik u Pobrežju

Da je nedostatak medicinskih sestara jedan od poznatih i ključnih problema u zdravstvenom sustavu svima je dobro poznato, no neke sindikalne podružnice iskoristile su dobru suradnju sa lokalnom upravom na dobrobit medicinskih sestara i medicinskih tehničara po pitanju rješavanja problema nedostatka zdravstvenih radnika.

Neadekvatno stambeno zbrinjavanje koje godinama muči zaposlene u OB Dubrovnik posljedica je nedostatka zdravstvenih radnika u ustanovi.

Dobra volja i angažman Podružnice Dubrovnik, naročito sindikalnog povjerenika Ivana Večerina rezultirao je dobrom suradnjom sa ravnateljem Opće bolnice Dubrovnik i Gradom Dubrovnikom koji je donirao zemljište u Pobrežju za rješavanje stambenog problema zdravstvenih radnika.

Do sada se javilo oko 60 medicinskih radnika koji bi živjeli na Pobrežju gdje je Grad Dubrovnik donirao zemljište.

Riječ je o onima koji planiraju ostati u Dubrovniku i raditi u našoj bolnici što me posebno veseli. Upravo to je svrha ovog projekta jer želimo zadržati ljude koji su mladi kadrovi naše bolnice - naveo je predsjednik sindikalne podružnice Večerin.

Također, Večerin navodi da je rješavanje stambenog pitanja najpozitivnije i najkorisnije što se trenutno događa u Hrvatskoj vezano za zdravstvene djelatnike.

Ovo je primjer aktivnog rada i angažmana podružnica te vjerujemo da će i u budućnosti biti što više pozitivnih primjera na korist naših članova.

Za gradnju na Pobrežju dosad se javilo 60 dubrovačkih medicinskih djelatnika


MSSMZSSNNEPSUPSIMatica Stanogradnja