Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
11.09.2019.

"Akcija 5 do 12" u OB Zadar i KBC Osijek

"Akcija 5 do 12" u OB Zadar i KBC Osijek

Akcija „5 do 12“ danas se održala u Općoj bolnici Zadar te Kliničkom bolničkom centru Osijek.

Medicinske sestre, medicinski tehničari izrazili su svoje nezadovoljstvo, ali i solidarnost sa svim zdravstvenim djelatnicima koji godinama ukazuju na nepravilnosti i tešku situaciju u zdravstvu.

Sindikalna povjerenica podružnice HSSMS MT u Osijeku, Jadranka Josipović istaknula je loše uvjete rada u KBC Osijek te navela da 1200 medicinskih sestara i tehničara u bolnici nije dovoljno da sustav dobro funkcionira.

kbc osijek.jpg (1)

Na prosvjednom okupljanju u Zadru ukazalo se na manjak ljudi, neadekvatne uvjete rada i male plaće zdravstvenih djelatnika.

Dajana Subić, sindikalna povjerenica HSSMS MT Zadar, navela je da problem zdravstvenog sustava jest u odnosu prema zaposlenima, jer dok se od njih očekuje da žrtvuju svoje zdravlje, istovremeno im se njihov rad odbija platiti.

"Radimo jako puno i želimo raditi, no tražimo da se naš rad prizna i cijeni, da se osiguraju adekvatni uvjeti rada dostojni svakog čovjeka. Tražimo pravednu i dostojanstvenu plaću za svoj rad", navela je Dajana Subić.

zd.jpg

 

HRT Radio Osijek, "Prosvjed medicinskih sestara i tehničara u KBC-u Osijek"

ezadar.hr "Prosvjedna akcija "Pet do 12" održala se i u Zadru"

057info, "U 5 do 12 izašli i zaposlenici zadarske bolnice"

antena zadar, "Prosvjed zdravstvenih djelatnika zadarske bolnice"