Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

30 Godina HSSMS-MT
novost-slika
  07.04.2021.

Svjetski dan zdravlja - "Izgradimo pravedniji, zdraviji svijet!"

Svjetska zdravstvena organizacija, još od 1950. godine, svake godine 07. travnja poziva na obilježavanje Svjetskog dana zdravlja s ciljem stvaranja svijesti o određenoj, prioritetnoj zdravstvenoj temi.
Ove godine tema Svjetskog dana zdravlja je Izgradimo pravedniji, zdraviji svijet. Razlog za ovu temu je činjenica da je svijet u kojem živimo neravnopravan.

novost-slika
  06.04.2021.

Svjetski dan zdravlja, 07. travnja 2021.

7. travnja obilježavamo Svjetski dan zdravlja.
Pandemija COVID-19 pokazala nam je koliko su zdravstvene usluge vitalne za naš život i naše društvo. Pandemija je također pokazala da su zdravstvene i socijalne usluge sposobne učinkovito se nositi s velikim zdravstvenim krizama i, što je najvažnije, osigurati pristup svim građanima, bez obzira na ekonomski status.
Jedna od glavnih pouka...

novost-slika
  02.04.2021.

Sretan Uskrs i uskrsni blagdani !

Svim članovima Sindikata, kao i svim građanima Lijepe naše Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara želi sretan i blagoslovljen Uskrs.

Neka Vas blagdan Uskrsa, kao simbol vjere u pobjedu života i ljubavi, podsjeti na važnost međusobnog poštovanja i tolerancije te oplemeni vaše živote solidarnošću, dobrim djelima i razumijevanjem za bližnje.

novost-slika
  12.03.2021.

Godina dana pandemije Covid - 19

Prošla je godina dana od proglašenja pandemije virusa COVID-19, kada je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila globalnu pandemiju COVID-a 19.

U nastavku možete pročitati dopis EPSU-a koji jasno postavlja prioritete za sljedeće razdoblje te naglašava važnost javnog sektora i njegovu ključnu ulogu u borbi protiv pandemije.

novost-slika
  09.03.2021.

Sindikalne središnjice na Markovom trgu poručile: Za radno mjesto i dom bez nasilja – ratificirajte Konvenciju MOR-a br. 190!

Nezavisni hrvatski sindikati, Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Matica hrvatskih sindikata danas su povodom Međunarodnog dana žena na Trgu sv. Marka održali javnu akciju pod nazivom “Za radno mjesto i dom bez nasilja –​ ​ ratificirajte Konvenciju br. 190!”.
Sindikalne središnjice ovom su akcijom još jednom pozvale Vladu Republike Hrvatske...

novost-slika
  08.03.2021.

Međunarodni Dan žena, 08.03.2021.

8. ožujak posvećen je ženama diljem svijeta u znak zahvalnosti za sve dobro što čine da život svojih obitelji i bližnjih učine sretnijim.
Žene daju veliki doprinos društvu te svojom ulogom supruga, majki, prijateljica, kolegica čine ovaj svijet bogatijim.

Ovim putem svim našim poštovanim članicama Sindikata, kao i svim gospođama i ženama ...

novost-slika
  27.02.2021.

Matica hrvatskih sindikata obilježava 28. rođendan!

Matica hrvatskih sindikata, treća reprezentativna sindikalna središnjica u Republici Hrvatskoj koja okuplja 11 sindikata 27. veljače 2021. obilježava 28 godina djelovanja.

Matica promiče zajednička prava i interese više od 60.000 članova iz područja zdravstva, predškolskog odgoja, osnovnog i srednjeg školstva, znanosti i visokog obrazovanja, pravosuđa...

novost-slika
  20.02.2021.

Svjetski dan socijalne pravde, 20. veljače 2021.

20. veljače 2007. godine Opća skupština Ujedinjenih naroda donijela je odluku o obilježavanju Svjetskog dana socijalne pravde, a sve u cilju prepoznavanja potrebe međunarodne zajednice u iskorjenjivanju siromaštva, povećanju zaposlenosti i dostojanstva rada, osiguravanju jednakih mogućnosti i pristupu blagostanju i pravdi za sve muškarce i žene.
Svjetski dan socijalne pravde...

novost-slika
  16.02.2021.

Udruga hrvatskih pacijenata – najsestra Josipa Dominković, najliječnik za 2020. god je docent Duško Kardum

Udruga hrvatskih pacijenata, povodom svjetskog dana bolesnika 11.veljače je dodijelila 15. po redu zahvalnicu za najsestru i najliječnika za 2020.

Najsestra za 2020. godinu je Josipa Dominković , a najliječnik je docent gastroenterolog Duško Kardum, a oboje su zaposlenici KB Dubrava.

novost-slika
  09.02.2021.

Obavijesti o provedenoj Izbornoj skupštini HSSMS - MT i izabranim novim članovima Tijela

S obzirom na epidemiološku situaciju uzrokovanu epidemijom bolesti COVID – 19, Skupština Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara ovoga puta nije se mogla održati okupljanjem na sastanku kao što je to bilo ranijih godina već se, započevši dana 16. prosinca 2020. godine provela online, putem elektroničke pošte (e-mailom)...

MSSMZSSNNEPSUPSIMatica Stanogradnja