Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

30 Godina HSSMS-MT
novost-slika
  11.05.2022.

Svim medicinskim sestrama i tehničarima želimo Sretan Međunarodni dan sestrinstva !

Međunarodni dan sestrinstva tradicionalno se obilježava svake godine 12. svibnja na rođendan osnivačice modernog sestrinstva Florence Nightingale.
Više od stoljeća nakon njezine smrti, Florence Nightingale ostaje povijesno lice sestrinstva - i to s pravom.
"Dama sa svjetiljkom" postavila je viziju i temelje sestrinske...

novost-slika
  11.05.2022.

Dan sindikata, 11.05.2022.

Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara danas, 11. svibnja 2022. godine obilježava 31 godinu rada na zaštiti i unapređenju radnih i profesionalnih prava medicinskih sestara i medicinskih tehničara u Republici Hrvatskoj.

HSSMS MT je danas jedna od najsnažnijih organizacija u zdravstvu te svojim djelovanjem i borbom za poboljšanje uvjeta rada...

novost-slika
  08.05.2022.

Majčin dan, 08. svibnja 2022.

Obilježavanjem Majčinog dana odajemo zahvalnost našim majkama na bezuvjetnoj ljubavi i brizi koju nam nesebično daruju kroz cijeli svoj život.

Drage naše članice Sindikata, medicinske sestre koje često žrtvujete svoje vrijeme posvećeno djeci da bi pomagale najpotrebitijima, želimo Vam od srca sretan Majčin dan!

novost-slika
  06.05.2022.

Potpisan Temeljni kolektivni ugovor za službenike i namještenike u javnim službama, 06.05.2022.

Danas, 6. svibnja 2022. godine, potpisan je Temeljni kolektivni ugovor za službenike i namještenike u javnim službama, 06.05.2022.

Predstavnici reprezentativnih sindikata zaposlenih u javnim i državnim službama potpisali su s Vladom kolektivni ugovor kojim su povećani osnovica plaće za četiri posto, naknada za prijevoz i iznos za obavljanje sistematskog pregleda.

Tako će sada osnovica iznositi 6286,29 kuna. također je ugovorena visina naknade prijevoza po prijeđenom...

novost-slika
  05.05.2022.

Čestitamo 5. svibnja, Međunarodni dan primalja!

Međunarodni dan primalja obilježava se svake godine 5. svibnja kako bi se svi podsjetili i naglasili neizmjerno važnu ulogu primalja.
Primalje svoj radni vijek posvećuju pomaganju ženama u njihovim najsretnijim i najizazovnijim trenucima u njihovom životu i životu njihovih obitelji.

Primalje doprinose unaprjeđenju kvalitete zdravstvene zaštite te je ovo prilila da se zahvalimo na skrbi, potpori, humanosti koju nam primalje pružaju.

novost-slika
  05.05.2022.

Međunarodni dan higijene ruku. 05. svibnja 2022.

Svake godine 5. svibnja obilježava se Međunarodni dan higijene ruku zdravstvenih djelatnika koji ukazuje na potrebu da svi zaposleni trebaju raditi zajedno na utjecaju na kulturu u zdravstvenim ustanovama, primjenjujući znanje o važnosti čistih ruku i odgovarajuće navike, kako bi se u organizaciji zdravstvene njege postigao zajednički cilj sigurnosti i kvaliteta.

Međunarodni dan higijene ruku naglašava važnost higijene ruku svakog čovjeka i ulogu koju svatko može...

novost-slika
  03.05.2022.

Podružnica KBC Zagreb posadila stabla za 30 godina djelovanja HSSMS MT, 03.05.2022.

Članovi podružnice KBC Zagreb iskoristili su proljetni dan te posadili stabla kako bi obilježili 30 godina postojanja našeg Sindikata.
Predsjednica podružnice Gordana Miškulin organizirala je sadnju i okupila članove podružnice i vodstvo bolnice te sa prigodnim druženjem dala doprinos podružnice i sindikata uređenju bolnice.
Kako kaže, na taj način okoliš bolnice biti će bogatiji i ljepši, a stabla će biti podsjetnik na radnička prava i 30 godina djelovanja sindikata.

novost-slika
  30.04.2022.

Čestitka povodom Međunarodnog praznika rada, 1. svibnja

Međunarodni praznik rada, 01. svibnja, podsjeća nas na važnost borbe za radnička prava te je taj dan simbol borbe za radnička prava i izraz je radničke solidarnosti.
Neka nam obilježavanje ovog praznika rada bude podsjetnik da samo uz zajedništvo možemo stvoriti pozitivno okruženje za razvoj i rješavanje svih problema.
Povodom 1. svibnja - Međunarodnog praznika rada, upućujemo Vam iskrene čestitke sa željom da ovaj tradicionalni praznik rada dočekate i proslavite u miru...

novost-slika
  30.04.2022.

Nacionalni dan hitne medicine, 30.04.2022.

Povodom Nacionalnog dana hitne medicinske službe svim djelatnicama HMP čestitamo Nacionalni dan hitne medicine te zahvaljujemo na snazi, ustrajnosti, odvažnosti, humanosti i snalaženju u kriznim situacijama.

HSSMS MT pokrenuo je postupak izrade stručne dokumentacije u svrhu utvrđivanja beneficiranog radnog staža u djelatnosti hitne medicine u cilju poboljšanja položaja i uvjeta rada kako i zaslužuju radnici u hitnoj medicini.

novost-slika
  30.04.2022.

Predsjednik Republike odlikovao Krešimira Severa, Mladena Novosela i Vilima Ribića

Povodom prvog svibnja, Praznika rada, sindikalni čelnici odlikovani su Redom Stjepana Radića za dugogodišnji sindikalni rad i zasluge u borbi za socijalna prava radnica i radnika.
Predsjednik Republike Zoran Milanović odlikovao je Redom Stjepana Radića, za dugogodišnji sindikalni rad i zasluge u borbi za socijalna prava radnica i radnika, predsjednika Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimira Severa, predsjednika Saveza samostalnih sindikata...

MSSMZSSNNEPSUPSIMatica Stanogradnja