Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

novost-slika
  21.01.2021.

Dan socijalnog partnerstva, 21. siječanj 2021.

U Republici Hrvatskoj se svake godine od 21. siječnja 1994. obilježava Dan socijalnog partnerstva.

21. siječnja 1994. godine Vlada RH, poslodavci i sindikati postigli su dogovor o institucionalnom socijalnom dijalogu te je stupio na snagu „Osnovni tekst Sporazuma o osnivanju, nadležnosti i djelovanju Gospodarsko-socijalnog vijeća“.
...

novost-slika
  10.01.2021.

Odluka Vlade o odobrenju plaćenog dopusta državnim službenicima i namještenicima te službenicima i namještenicima u javnim službama s prebivalištem s područja pogođenog potresom (NN 2/2021)

Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 07. siječnja 2021. donijela je Odluku da se državnim službenicima i namještenicima te službenicima i namještenicima u javnim službama s prebivalištem na području
...

novost-slika
  03.01.2021.

Glasnik HSSMS MT

Poštovani članovi,

kao i svake godine pripremili smo za Vas Glasnik našeg Sindikata gdje smo istaknuli najvažnije događaje i aktivnosti Sindikata koje su obilježile 2020.godinu.

U nastavku možete preuzeti Glasnik broj 10 - 2020.

novost-slika
  30.12.2020.

U solidarnosti sa svim stradalima u potresu !

Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara upućuje duboku sućut obitelji i rodbini poginulih u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Sindikat izražava duboku solidarnost prema svim građanima, medicinskim sestrama, medicinskim tehničarima koji su ostali bez svojih domova.

Svim medicinskim sestrama, medicinskim tehničarima kao i ostalim zdravstvenim...

novost-slika
  23.12.2020.

Sretni blagdani !

Poštovane članice i članovi Sindikata, medicinske sestre i medicinski tehničari,

vrijeme nadolazećih blagdana poziva nas na toleranciju i međusobno poštivanje.
Ovo su dani praštanja, novih početaka i novih nada.

Uz veliku zahvalnost i poštovanje svima Vama koji pokazujete svoju veliku humanost i srce brinući se o bolesnicima želimo da Vam ovi blagdanski dani donesu najljepše želje: mir, radost, zdravlje i ljubav.

novost-slika
  21.12.2020.

Vrhovni sud donio odluku u korist radnika

Vrhovni sud RH ovih je dana objavio presudu u slučaju prava na povećanje osnovice za 6% za 2016. godinu za javne službenike prema Sporazumu iz 2009. godine. U tome sporu prethodno su svi županijski sudovi donijeli pravomoćne presude u korist radnika u javnim službama. Unatoč tome Vlada RH nije htjela isplatiti ono što duguje svojim građanima i njihovim obiteljima već je Državno odvjetništvo podnijelo pravno neutemeljeni zahtjev za revizijom na Vrhovnom sudu.

novost-slika
  18.12.2020.

Narodne novine 138/20 - Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o izborima za Radnička vijeća kao i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak

Poštovani članovi,

na linku Narodne novine 138/20 možete preuzeti Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o izborima za Radnička vijeća kao i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak.

novost-slika
  18.12.2020.

Narodne novine 136/2020, Odluka o posebnoj nagradi radnicima u sustavu zdravstva koji obavljaju poslove vezane za pružanje zdravstvene skrbi pacijentima oboljelima od bolesti COVID-19

Poštovani članovi,

upućujemo Vas na link Narodne novine broj 136/2020 gdje možete pročitati i službenu Odluku Vlade RH o posebnoj nagradi radnicima u sustavu zdravstva koji obavljaju poslove vezane za pružanje zdravstvene skrbi pacijentima oboljelima od bolesti COVID-19.

novost-slika
  15.12.2020.

Matica hrvatskih sindikata postala punopravna članica Europske konfederacije sindikata

Matica hrvatskih sindikata je 9. prosinca 2020. postala punopravnom članicom Europske konfederacije sindikata – ETUC i time postala dio europske sindikalne obitelji.

Učlanjenjem u ETUC Matici se pružila prilika sudjelovanja u kreiranju sindikalnih politika na europskoj razini te smo dobili snažne partnere koji će nam pružiti podršku u svim našim sindikalnim akcijama i pokretima.

novost-slika
  08.12.2020.

Vlada RH: 10 % od osnovne plaće nagrade za rad s oboljelima od Covid-19

Na otvorenom dijelu 27. sjednice Vlade, održane 07. prosinca 2020. donijeta je odluka o posebnim nagradama za rad s oboljelima od covid-19 u iznosu od 10 posto osnovne plaće i to za radnike u sustavu zdravstva i socijalne skrbi, za službenike kaznenih tijela i pripadnike Oružanih snaga.

Pravo na posebnu nagradu u sustavu zdravstva, sukladno odluci, ostvaruje radnik za vrijeme koje sukladno...

MSSMZSSNNEPSUPSIMatica Stanogradnja