Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

30 Godina HSSMS-MT
novost-slika
  17.09.2021.

Vlada je donijela Odluku o isplati razlike uvećanja plaće za prekovremeni rad radnicima u djelatnosti zdravstva i zdravstvenog osiguranja

Slijedom održanog sastanka sa predstavnicima reprezentativnih sindikata u zdravstvu, na prijedlog ministra zdravstva Vilija Beroša Vlada je donijela Odluku o isplati razlike uvećanja plaće za prekovremeni rad radnicima u djelatnosti zdravstva i zdravstvenog osiguranja.

Time je riješen višegodišnji problem neadekvatnog obračunavanja prekovremenih radnih sati u bolnicama.
Na sjednici Vlade RH...

novost-slika
  16.09.2021.

Održan sastanak u Ministarstvu zdravstva sa predstavnicima reprezentativnih sindikata u zdravstvu, 16.09.2021.

Danas je u Ministarstvu zdravstva na zahtjev Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara - medicinskih tehničara i Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske i održan sastanak s ministrom zdravstva izv.prof.dr.sc. Vilijem Berošom vezano uz otvorena pitanja u sustavu zdravstva.
Sastanku su prisustvovali ministar zdravstva sa suradnicima, te predsjednici sindikata Anica Prašnjak i Stjepan Topolnjak...

novost-slika
  13.09.2021.

Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara i Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi zatražili hitan sastanak s ministrom zdravstva, 13.09.2021.

Slijedom otvorenog pisma koje je u nedjelju ministar zdravstva Vili Beroš uputio zaposlenicima u zdravstvenom sustavu i u kojem najavljuje da će liječnici, medicinske sestre i ostalo zdravstveno i nezdravstveno osoblje od 1. listopada 2021. godine na radno mjesto moći doći ako su cijepljeni ili su preboljeli ili imaju negativan test na COVID-19, ali i brojnih...

novost-slika
  08.09.2021.

Bolnice ostaju bez medicinskih sestara, Novi list, 08.09.2021.

Manjak medicinskih sestara već godinama je notorna činjenica, ali zdravstvene ustanove iz dana u dan suočavaju se s novim problemima zbog njihovog odlaska iz sustava.

Za Novi list Predsjednik HKMS Mario Gazić naveo je da Komora godišnje primi oko 250 zahtjeva medicinskih sestara vezanih uz odlazak u inozemstvo, a ove godine do ljeta 2021. zaprimili su ih već 100.
Brojke ostaju iste, a tko radi, radi u gorim uvjetima nego prije pandemije.

novost-slika
  15.08.2021.

Blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza

Blagdan Velike Gospe koji je ujedno i državni blagdan svake se godine slavi 15. kolovoza te je simbol obiteljskog zajedništva, međusobnog razumijevanja, vjere i mira.

Svim cijenjenim članicama i članovima HSSMS – MT, njihovim obiteljima kao i svim građankama i građanima Lijepe naše želimo Sretan i blagoslovljen blagdan Velike Gospe.

novost-slika
  04.08.2021.

Čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, 05. kolovoza 2021.

Sa velikim poštovanjem i zahvalnošću 05. kolovoza odajemo počast svim hrvatskim braniteljima, svim dragim ljudima koji su se borili za našu domovinu i položili svoje živote za bolju budućnost svih nas.

Svim hrvatskim braniteljima, obiteljima poginulih hrvatskih branitelja kao i svim građanima Republike Hrvatske čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

novost-slika
  20.07.2021.

Stav HSSMS MT o obveznom cijepljenju: Cijepljenje je pravo, a ne obveza!

Poštovane članice i članovi Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara,

posljednjih nekoliko dana sve više vas postavlja pitanja vezano uz obvezno cijepljenje protiv bolesti COVID –19 te se o navedenom očitujemo u nastavku.
Stav HSSMS MT o obvezi cijepljenja medicinskih sestara i medicinskih tehničara u djelatnosti zdravstva je nedvosmislen.

novost-slika
  01.07.2021.

E-bilten Matice hrvatskih sindikata

Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara je član sindikalne središnjice Matice hrvatskih sindikata javnih službi te sudjeluje u radi i aktivnostima Matice.

Pozivamo Vas da pročitate E -bilten Matice za razdoblje ožujak-svibanj 2021., a sadrži zanimljive teme materijalnih prava radnika i sindikalnih aktivnosti.

novost-slika
  01.07.2021.

Sjećanje na Brankicu Marušić 1961.-2021.

U petak, 25. lipnja 2021. iznenada nas je napustila naša dugogodišnja članica Sindikata, članica Glavnog vijeća, članica Predsjedništva, dugogodišnja predsjednica podružnice DZ Valpovo, članica podružnice Osijek Brankica Marušić.
Brankica Marušić rođena je 1961. godine u Belišću. Medicinsku školu završila je u Osijeku.

Radila je u DZ Valpovo, a članstvo u sindikatu započela je 2005. gdje je bila i predsjednica sindikalne...

novost-slika
  30.06.2021.

Pogodnosti za članove - stambeno zbrinjavanje članova - Poziv na predbilježbu za kupnju stanova u Zadru

Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara- medicinskih tehničara i tvrtka Sigma matica d.o.o. provode projekt stambenog zbrinjavanja svojih članova u Zadru, naselje Višnjik, ulica Nikole Tesle.

S obzirom na vrlo uspješne projekte stambenog zbrinjavanja članova sindikata u Zadru te radi velikog interesa članova, Sigma matica započinje...

MSSMZSSNNEPSUPSIMatica Stanogradnja