Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

30 Godina HSSMS-MT
15.04.2022.
Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara
novost-slika
 11.05.2022.

Svim medicinskim sestrama i tehničarima želimo Sretan Međunarodni dan sestrinstva !

Međunarodni dan sestrinstva tradicionalno se obilježava svake godine 12. svibnja na rođendan osnivačice modernog sestrinstva Florence Nightingale.
Više od stoljeća nakon njezine smrti, Florence Nightingale ostaje povijesno lice sestrinstva - i to s pravom.
"Dama sa svjetiljkom" postavila je viziju i temelje sestrinske...

novost-slika
 11.05.2022.

Dan sindikata, 11.05.2022.

Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara danas, 11. svibnja 2022. godine obilježava 31 godinu rada na zaštiti i unapređenju radnih i profesionalnih prava medicinskih sestara i medicinskih tehničara u Republici Hrvatskoj.

HSSMS MT je danas jedna od najsnažnijih organizacija u zdravstvu te svojim djelovanjem i borbom za poboljšanje uvjeta rada...

novost-slika
 08.05.2022.

Majčin dan, 08. svibnja 2022.

Obilježavanjem Majčinog dana odajemo zahvalnost našim majkama na bezuvjetnoj ljubavi i brizi koju nam nesebično daruju kroz cijeli svoj život.

Drage naše članice Sindikata, medicinske sestre koje često žrtvujete svoje vrijeme posvećeno djeci da bi pomagale najpotrebitijima, želimo Vam od srca sretan Majčin dan!

novost-slika
 06.05.2022.

Potpisan Temeljni kolektivni ugovor za službenike i namještenike u javnim službama, 06.05.2022.

Danas, 6. svibnja 2022. godine, potpisan je Temeljni kolektivni ugovor za službenike i namještenike u javnim službama, 06.05.2022.

Predstavnici reprezentativnih sindikata zaposlenih u javnim i državnim službama potpisali su s Vladom kolektivni ugovor kojim su povećani osnovica plaće za četiri posto, naknada za prijevoz i iznos za obavljanje sistematskog pregleda.

Tako će sada osnovica iznositi 6286,29 kuna. također je ugovorena visina naknade prijevoza po prijeđenom...

novost-slika
 05.05.2022.

Čestitamo 5. svibnja, Međunarodni dan primalja!

Međunarodni dan primalja obilježava se svake godine 5. svibnja kako bi se svi podsjetili i naglasili neizmjerno važnu ulogu primalja.
Primalje svoj radni vijek posvećuju pomaganju ženama u njihovim najsretnijim i najizazovnijim trenucima u njihovom životu i životu njihovih obitelji.

Primalje doprinose unaprjeđenju kvalitete zdravstvene zaštite te je ovo prilila da se zahvalimo na skrbi, potpori, humanosti koju nam primalje pružaju.

novost-slika
 05.05.2022.

Međunarodni dan higijene ruku. 05. svibnja 2022.

Svake godine 5. svibnja obilježava se Međunarodni dan higijene ruku zdravstvenih djelatnika koji ukazuje na potrebu da svi zaposleni trebaju raditi zajedno na utjecaju na kulturu u zdravstvenim ustanovama, primjenjujući znanje o važnosti čistih ruku i odgovarajuće navike, kako bi se u organizaciji zdravstvene njege postigao zajednički cilj sigurnosti i kvaliteta.

Međunarodni dan higijene ruku naglašava važnost higijene ruku svakog čovjeka i ulogu koju svatko može...

MSSMZSSNNEPSUPSIMatica Stanogradnja