Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

30 Godina HSSMS-MT
15.04.2022.
Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara
novost-slika
 05.10.2022.

Svjetski dan učitelja, 5. listopada

Povodom obilježavanja Svjetskog dana učitelja svim obrazovnim radnicima upućujemo čestitke, uz vjeru da će vaš rad doprinijeti stvaranju pravednijeg i kvalitetnijeg društva, u kojemu će se cijeniti prave vrijednosti.

Uz želju za puno uspjeha i osobnog zadovoljstva, hvala Vam za svu Vašu ljubav, kreativnost i motivaciju koja je zaslužna za uspjeh djece u školi, ali i u daljnjem životu.

novost-slika
 04.10.2022.

Svjetski dan palijativne i hospicijske skrbi, 08.10.2022.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 1990. godine proglasila je drugu subotu u listopadu Svjetskim danom hospicija i palijativne skrbi.
Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi, obilježava se s ciljem da se podigne svijest opće javnosti o dostojanstvu svih onih koji boluju od teških i neizlječivih bolesti, a koje im bitno skraćuju život, i pri tome trpe velike bolove...

novost-slika
 29.09.2022.

II. sastanak pregovora Vlade i Sindikata javnih službi: Nastavak sljedeći tjedan

Na održanom novom krugu pregovora predstavnici Vlade i sindikata javnih službi iznijeli su svoje ponude i zahtjeve za rastom plaća, te su najavili nastavak pregovora za četvrtak, 06. listopada kada će i iznijeti više detalja o ponudama sa obje strane.
Ministar financija Marko Primorac koji je sudjelovao u pregovorima rekao je novinarima da su sindikatima predstavili Vladinu ponudu...

novost-slika
 22.09.2022.

Održan I. sastanak pregovaračkih odbora Vlade RH i sindikata javnih službi o osnovici za obračun plaća

Jučer, 21. rujna 2022. godine, održan je I. sastanak pregovaračkih odbora sindikata javnih službi i Vlade Republike Hrvatske o osnovici za obračun plaće budući da je u Temeljnom kolektivnom ugovoru koji je potpisan u svibnju ove godine ugovorena obveza ugovornih strana da do kraja rujna 2022. godine trebaju pristupiti pregovorima o osnovici za 2022. godinu.

novost-slika
 16.09.2022.

Počinju pregovori o sklapanju dodatka Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama

Na sjednici Vlade RH 14. rujna 2022. godine, donijeta je Odluka o pokretanju postupka pregovora o sklapanju dodatka Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama i imenovanju pregovaračkoga odbora Vlade RH, a temeljem sindikalnog zahtjeva...

novost-slika
 09.09.2022.

Matica hrvatskih sindikata: "Mjere su dobre, ali nisu dovoljne. Treba nam rast plaća"

Matica hrvatskih sindikata pozdravlja mjere Vlade RH koje idu u smjeru zaštite građana i poduzetnika od daljnjeg rasta cijena energenata.
Međutim, predstavljene mjere Vlade RH nisu dovoljne. Ono što nedostaje je pristup plaćama jer bez rasta plaća nemoguće je premostiti ovaj period snažnog rasta cijena. Vlada se odlučila...

MSSMZSSNNEPSUPSIMatica Stanogradnja