Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

30 Godina HSSMS-MT
23.02.2024.
Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara
novost-slika
 23.02.2024.

Otvoreno: Je li nova uredba o koeficijentima pravedna za sve? 22.02.2024.

Danas je na sjednici Vlade doneseno osam uredbi kojima se reguliraju radna mjesta i koeficijenti za plaće u državnim i javnim službama.
Ukupno je cjelokupna reforma u sustavu državne i javnih službi teška 1,63 milijardi eura, a cilj cijele reforme bio je ujednačavanje plaća u državnoj službi i javnim službama za iste poslove i za poslove iste složenosti.
Među sindikatima...

novost-slika
 22.02.2024.

Na sjednici Vlade doneseno je osam uredbi kojima se reguliraju radna mjesta i koeficijenti za plaće u državnim i javnim službama

Najvažnija tema današnje sjednice Vlade je donošenje osam uredbi kojima se reguliraju radna mjesta i koeficijenti za plaće u državnim i javnim službama.
Reforma Zakona o plaćama vrijedna je 1,63 milijardi eura, a ciljevi reforme su povećanje plaće svim zaposlenicima i jednaka plaća za jednak rad.
Uredbu o nazivima radnih mjesta, uvjetima za raspored...

novost-slika
 21.02.2024.

Udruga poslodavaca u zdravstvu organizirala savjetovanje o Zakonu o plaćama, 20.02.2024.

Udruga poslodavaca u zdravstvu organizirala je Savjetovanje o Zakonu o plaćama.
O transparentnosti, fiskalnom učinku samog zakona u svojim izlaganjima govorili su: Dražen Opalić, dipl.oec., ravnatelj Uprave za rad i zaštitu na radu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te ravnateljica Uprave za pravne poslove u zdravstvu...

novost-slika
 31.01.2024.

Visina naknade troškova prijevoza po prijeđenom kilometru - 30. siječnja 2024.

Visina naknade troškova prijevoza po prijeđenom kilometru, kako je ugovoreno Kolektivnim ugovorom za državne službenike i namještenike (Narodne novine, broj 56/2022) i Temeljnim kolektivnim ugovorom za službenike i namještenike u javnim službama (Narodne novine, broj 56/2022), usklađuje se s kretanjem cijene goriva svakog posljednjeg utorka u mjesecu...

novost-slika
 30.01.2024.

U Uredbi tražimo da se vrednuju sve razine obrazovanja medicinskih sestara, HRT U mreži prvog, 30.01.2023.

O mogućem štrajku u zdravstvu U HRT mreži prvog govorile su Predsjednica Glavnog vijeća HSSMS MT Anica Prašnjak i članica Glavnog odbora Hrvatskog liječničkog sindikata Mirela Marković dok je sa druge strane govorio državni tajnik Ministarstva zdravstva Tomislav Dulibić.
Anica Prašnjak navela je da u predloženoj Uredbi ...

novost-slika
 29.01.2024.

Ako su liječnici nezadovoljni, što bismo mi medicinske sestre trebale reći?! Spremni smo na sindikalne akcije! Anica Prašnjak, Rtl danas.hr, 29.01.2023.

Liječnici idu u štrajk, a medicinske sestre, učitelji i profesori na fakultetima za početak u prosvjed. Širi se buna nezadovoljnih Vladinim prijedlogom koeficijenata i povećanja plaća.
Ruši li se javni i državni sustav nekoliko mjeseci prije izbora?
Za Rtl danas.hr Anica Prašnjak izrazila je nezadovoljstvo...

MSSMZSSNNEPSUPSIMatica Stanogradnja