Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

30 Godina HSSMS-MT
12.09.2021.
Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara
novost-slika
 17.09.2021.

Vlada je donijela Odluku o isplati razlike uvećanja plaće za prekovremeni rad radnicima u djelatnosti zdravstva i zdravstvenog osiguranja

Slijedom održanog sastanka sa predstavnicima reprezentativnih sindikata u zdravstvu, na prijedlog ministra zdravstva Vilija Beroša Vlada je donijela Odluku o isplati razlike uvećanja plaće za prekovremeni rad radnicima u djelatnosti zdravstva i zdravstvenog osiguranja.

Time je riješen višegodišnji problem neadekvatnog obračunavanja prekovremenih radnih sati u bolnicama.
Na sjednici Vlade RH...

novost-slika
 16.09.2021.

Održan sastanak u Ministarstvu zdravstva sa predstavnicima reprezentativnih sindikata u zdravstvu, 16.09.2021.

Danas je u Ministarstvu zdravstva na zahtjev Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara - medicinskih tehničara i Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske i održan sastanak s ministrom zdravstva izv.prof.dr.sc. Vilijem Berošom vezano uz otvorena pitanja u sustavu zdravstva.
Sastanku su prisustvovali ministar zdravstva sa suradnicima, te predsjednici sindikata Anica Prašnjak i Stjepan Topolnjak...

novost-slika
 13.09.2021.

Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara i Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi zatražili hitan sastanak s ministrom zdravstva, 13.09.2021.

Slijedom otvorenog pisma koje je u nedjelju ministar zdravstva Vili Beroš uputio zaposlenicima u zdravstvenom sustavu i u kojem najavljuje da će liječnici, medicinske sestre i ostalo zdravstveno i nezdravstveno osoblje od 1. listopada 2021. godine na radno mjesto moći doći ako su cijepljeni ili su preboljeli ili imaju negativan test na COVID-19, ali i brojnih...

novost-slika
 08.09.2021.

Bolnice ostaju bez medicinskih sestara, Novi list, 08.09.2021.

Manjak medicinskih sestara već godinama je notorna činjenica, ali zdravstvene ustanove iz dana u dan suočavaju se s novim problemima zbog njihovog odlaska iz sustava.

Za Novi list Predsjednik HKMS Mario Gazić naveo je da Komora godišnje primi oko 250 zahtjeva medicinskih sestara vezanih uz odlazak u inozemstvo, a ove godine do ljeta 2021. zaprimili su ih već 100.
Brojke ostaju iste, a tko radi, radi u gorim uvjetima nego prije pandemije.

novost-slika
 15.08.2021.

Blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza

Blagdan Velike Gospe koji je ujedno i državni blagdan svake se godine slavi 15. kolovoza te je simbol obiteljskog zajedništva, međusobnog razumijevanja, vjere i mira.

Svim cijenjenim članicama i članovima HSSMS – MT, njihovim obiteljima kao i svim građankama i građanima Lijepe naše želimo Sretan i blagoslovljen blagdan Velike Gospe.

novost-slika
 04.08.2021.

Čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, 05. kolovoza 2021.

Sa velikim poštovanjem i zahvalnošću 05. kolovoza odajemo počast svim hrvatskim braniteljima, svim dragim ljudima koji su se borili za našu domovinu i položili svoje živote za bolju budućnost svih nas.

Svim hrvatskim braniteljima, obiteljima poginulih hrvatskih branitelja kao i svim građanima Republike Hrvatske čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

MSSMZSSNNEPSUPSIMatica Stanogradnja