Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
novost-slika
27.10.2020.

Predsjednica Glavnog vijeća HSSMS MT : Medicinske sestre nitko ništa ne pita, HRT Studio 4., 26.10.2020.

U HRT emisiji Studio 4 Predsjednica Glavnog vijeća HSMS MT je izvijestila kako su sestrinske udruge tražile sastanak s ministrom Berošem vezano za plaće sestara i tehničara koji rade u izvanrednim okolnostima.
Za sada poziv od resornog ministarstva na tu temu nije stigao, bez obzira što su upravo zdravstveni radnici jedini koji su sada uz pacijente.

Epidemija Covid-19 bolesti donijela je jednu ugrozu. Navikli smo se nositi s novim infektima, ali ovo je okružilo sve ustanove i donijelo veliku neizvjesnost za sve radnike - i zdravstvene i nezdravstvene. Zatvaraju se odjeli, ljudi se prebacuju na COVID odjele. Zna se da se za intenzivnu jedinicu mora odraditi specijalizacija. Naravno da jedna sestra s dermatologije nije radila na respiratorima. Ravnatelji, glavne sestre i Ministarstvo, trebali su ljude poslati na obuku, napomenula je Prašnjak.

više...
novost-slika
26.10.2020.

ZDRAVLJE ZA SVE - Europski tjedan akcije, 26.-30. listopada

Međunarodne organizacije sindikata organiziraju Tjedan akcije „Aplauzi nisu dovoljni“ od 26. do 30. listopada u cijeloj Europi.

Mjesecima smo suočeni sa borbom protiv korona virusa te svakodnevno svjedočimo velikom pritisku i stresu kojem su izloženi zdravstveni radnici.
Drugi val pandemije svjedoči brzom porastu slučajeva oboljelih te još jednom stavlja zdravstvene radnike pod veliko opterećenje.

29. listopada će biti ključni dan "Ulaganje u skrb sada" kada će i ostale sindikalne organizacije s međunarodnim djelovanjem održati online seminare, konferencije te na taj način poslati snažnu poruku vladama svijeta da ulažu zdravstvo koje društvu donosi korist.

Cilj akcije jest da se sve vlade upozore na uvjete u kojima trenutno rade zdravstveni radnici u vrijeme pandemije, na nedostatak zdravstvenih radnika, na manjak zaštitne opreme.

više...
novost-slika
25.10.2020.

Stimulacija medicinskim sestrama nagradila bi nadljudske napore koje ulažu u kvalitetnu zdravstvenu skrb, Nataša Matejaš Brlić, Z1 televizija, 24.10.2020.

Nataša Matejaš Brlić, pravnica HSSMS MT, gostovala je 24. listopada u emisiji Z1 televizije gdje je govorila o trenutnoj situaciji u zdravstvu i pritisku s kojim su suočene medicinske sestre i medicinski tehničari.

Medicinske sestre i medicinski tehničari kao i ostali zdravstveni radnici svakodnevno ulažu nadljudske napore da osiguraju pacijentima kvalitetnu zdravstvenu skrb.

Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara, Hrvatska komora medicinskih sestara, Nacionalni savez sestrinstva i Hrvatska udruga medicinskih sestara uputile su dopis Ministarstvu zdravstva za stimulaciju medicinskim sestrama i medicinskim tehničarima koji rade u Covid odjelima i Respiracijskim centrima.

više...
novost-slika
22.10.2020.

123. Kongres poslodavaca u zdravstvu Hrvatske s međunarodnim sudjelovanjem, 19. do 23. listopada 2020. godine.

123. Kongres poslodavaca u zdravstvu Hrvatske s međunarodnim sudjelovanjem, zbog okolnosti uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19, po prvi puta održava se "online", elektroničkim putem, od 19. do 23. listopada 2020. godine.

Ovogodišnji e-Kongres po aktualnosti tema, nizu zdravstvenih dužnosnika i ekspertnih sudionika te međunarodnom karakteru, predstavlja najvažniji zdravstveni skup u 2020. godini, koji okuplja gotovo sve ključne aktere u hrvatskom zdravstvenom sustavu.

Teme kongresa su fokusirane na funkcioniranje i poslovanje zdravstvenih ustanova, na provedbu zakonske regulative u zdravstvu te na specifičnosti zdravstvenog sustava

više...
novost-slika
19.10.2020.

Prijedlog Ministarstvu zdravstva za stimulaciju medicinskim sestrama i tehničarima koji rade u Covid odjelima i Respiracijskim centrima

Četiri sestrinske organizacije: Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara, Hrvatska komora medicinskih sestara, Nacionalni savez sestrinstva i Hrvatska udruga medicinskih sestara uputile su dopis Ministarstvu zdravstva za stimulaciju medicinskim sestrama i medicinskim tehničarima koji rade u Covid odjelima i Respiracijskim centrima.

Na navedenim odjelima medicinske sestre rade u iznimno teškim, zahtjevnim uvjetima rada koji su vrlo iscrpljujući i naporni.
Stimulacija medicinskim sestrama koji rade na covid odjelima barem bi na neki način nagradila njihov rad te ih nadalje motivirala.

više...
novost-slika
16.10.2020.

EU tjedan sigurnosti i zaštite zdravlja na radu

Europskim tjednom za sigurnost i zdravlje na radu 2020. službeno će započeti kampanja za smanjenje opterećenja za zdrava radna mjesta, u čijem će središtu biti poremećaji mišićno-koštanog sustava.

Europski tjedan za sigurnost i zdravlje na radu koji se održava od 19.-23. listopada 2020. vrhunac je svake kampanje za zdrava mjesta rada. U tom razdoblju održavaju se stotine događaja za podizanje svijesti diljem EU-a i šire, te se potiče njihova medijska pokrivenost, a ujedno to je savršena prilika za uključivanje u kampanju.

Posebne projekcije filmova, događaji na društvenim mrežama, konferencije, izložbe, natječaji i tečajevi osposobljavanja samo su neke od aktivnosti za obilježavanje Europskog tjedna. Europski tjedan savršena je prilika da se privuče pozornost na aktualni problem.

više...