Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

HSSMS-MT
“Najbolji obol kojeg sestra može dati narodu, jeste uvjerenje da je svaki čovjek vrijedan član ljudske zajednice, da ima svoja prava i dužnosti i da ga osposobi za borbu u životu”
novost-slika
04.08.2020.

05. kolovoza 2020. godine, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja

Prije dvadeset i pet godina Hrvatska vojska i pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja oslobodili su okupirani Knin.

Svake godine 05. kolovoza prisjećamo se vojno redarstvene akcije Oluja, u kojoj se zahvaljujući požrtvovnosti i domoljublju hrvatskih branitelja zavijorila hrvatska zastava u oslobođenom Kninu.

Na taj dan veliku zahvalnost, ponos i poštovanje iskazujemo svim hrvatskim braniteljima, obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja koji su svoje živote ugradili u temelje slobodne i neovisne Republike Hrvatske.

Čestitamo Vam 05. Kolovoza, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

više...
novost-slika
24.07.2020.

Izvještaj Amnesty International-a: zdravstveni radnici suočeni su s velikim brojem smrtnih slučajeva uzrokovanih COVID-19

Sve je više dokaza o utjecaju COVID-19 na djelatnike u zdravstvu, socijalnoj zaštiti i drugim djelatnostima u javnim službama.

Nedavno izvješće Amnesty International govori da je bilo najmanje 1100 smrtnih slučajeva među zdravstvenim i socijalnim službenicima diljem Europe, a EPSU je u ranijem članku izvijestio o preko 600 smrtnih slučajeva na temelju podataka iz samo devet zemalja.

Dostupni statistički podaci variraju od zemlje do zemlje i još uvijek postoje mnoge zemlje u Europi o kojima nema podataka.

Izvješće organizacije za zaštitu ljudskih prava Amnesty International procjenjuje da je najmanje 3000 zdravstvenih radnika širom svijeta umrlo od posljedica zaraze virusom COVID-19.

više...
novost-slika
23.07.2020.

Povoljnije cijene smještaja ljetovanja za članove HSSMS MT, Zaton holiday resort i Hoteli Omišalj

Turistički i ugostiteljski objekti potrudili su se osigurati povoljnu ponudu s posebnim popustom za boravak medicinskih sestara, članova našeg sindikata i njihovih obitelji u hotelima na Krku i Zatonu.

ZATON HOLIDAY RESORT pobrinuo se za nezaboravan doživljaj odmora uz posebni popust smještaja povoljniji za 40% za boravak medicinskih sestara i njihovih obitelji.

HOTELI OMIŠALJ čine hotelski kompleks koji se nalazi u gradiću Omišlju, na otoku Krku. Lokacija Omišlja je odlična za upoznavanje koliko otoka Krka tako i kopna spojena Krčkim mostom.
Hotel Adriatic i Hotel Primorka za članove Sindikata i njihove obitelji pružaju ugodan ambijent i povoljne cijene.

više...
novost-slika
10.07.2020.

OBAVIJEST ČLANOVIMA - Stručna služba Sindikata preselila na lokaciju Draškovićeva 48

Poštovane kolegice i kolege,

obavještavamo Vas da se Stručna služba Sindikata preselila na lokaciju Draškovićeva 48 te Vas molimo da nam poštu upućujete na adresu:

Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara, Draškovićeva 48, 10000 Zagreb.

Za sve informacije možete nam se i dalje obratiti na:
Tel: +385 1 4811 411
Fax: +385 1 4883 605
E-mail: hssms-mt@hssms-mt.hr

više...
novost-slika
24.06.2020.

Predstavljeni rezultati dubinske analize kretanja plaća u javnom i privatnom sektoru u Hrvatskoj tijekom petnaest godina

U sklopu EU projekta Matice hrvatskih sindikata pod nazivom „Doprinos tripartitnom socijalnom dijalogu – Perspektive tržišta rada“ koji se financira sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) iz poziva „Jačanje socijalnog dijaloga – faza III“, u Zagrebu je 19. lipnja 2020. održana završna konferencija – okrugli stol posvećena predstavljanju knjiga „Odnos plaća u javnom i privatnom sektoru u Hrvatskoj“ i „Projekcije podudarnosti dostupne radne snage i potreba tržišta rada do 2030. godine: Izazovi demografskih promjena i četvrte industrijske revolucije“.

Sudionici panel diskusije bili su prof. dr. sc. Igor Radeka, predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, autori knjiga ...

više...
novost-slika
23.06.2020.

Međunarodni dan javnih službi, 23.06.2020. - Za poštenu, socijalnu, zelenu i demokratsku Europu!

Izvršni odbor EPSU-a organizirao je obilježavanje Međunarodnog dana javnih službi kao zajedničku prigodu da se zahvalimo svim radnicima javnih službi koji su brinuli za naša društva tijekom vrlo teškog razdoblja.

Također, 23. lipanj je i prilika da naglasimo i ojačamo otpor vladama i poslodavcima koji žele uvesti politike štednje.

Sindikati podržavaju zahtjeve milijuna radnika u javnim službama za većom plaćom i boljim plaćama. Radnici javnih službi žele snažnije pregovaranje i bolja sindikalna prava jer dobar rad zaslužuje dobre kolektivne ugovore.
Mnogi radnici u javnim službama, kao što su žene, radnici koji brinu za starije i nemoćne, suočeni su sa radom u nesigurnim uvjetima i malim plaćama.

više...