Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

30 Godina HSSMS-MT
novost-slika
  20.11.2020.

Podružnica KB Dubrava: Predsjednica podružnice Ivana Suton, gostovala u Novom danu N1 televizije

Ivana Suton, medicinska sestra u Covid bolnici KB Dubrava i predsjednica podružnice KB Dubrava Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara, gostovala je u Novom danu N1 televizije te govorila o situaciji u bolnici, ali i općenito o stanju u profesiji.

novost-slika
  19.11.2020.

Dobre vijesti iz podružnice Dubrovnik: krenule prijave za povoljnu kupnju stanova za zdravstvene radnike OB Dubrovnik u Pobrežju

Da je nedostatak medicinskih sestara jedan od poznatih i ključnih problema u zdravstvenom sustavu svima je dobro poznato, no neke sindikalne podružnice iskoristile su dobru suradnju sa lokalnom upravom na dobrobit medicinskih sestara i medicinskih tehničara.

novost-slika
  29.10.2020.

Podružnice sindikata pridružile se akciji Europski akcijski tjedan zdravlja, "Aplauzi nisu dovoljni"

Europski akcijski tjedan zdravlja „Aplauzi nisu dovoljni“ okupio je zdravstvene radnike diljem Europe sa jasnim zahtjevima: veće plaće, više osoblja, bolja kvalitetna skrb.

S početkom drugog vala pandemije, zdravstveni radnici ponovno su pod velikim pritiskom, a izloženi su i strukturni problemi s kojima se suočavaju zdravstveni sustavi u cijeloj Europi. Bolnicama u nekoliko europskih zemalja nedostaju odgovarajuće zdravstvene i sigurnosne mjere i osobna zaštitna oprema potrebna za odgovor na novi porast infekcija.

    MSSMZSSNNEPSUPSIMatica Stanogradnja