Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

30 Godina HSSMS-MT

Kako postati član

Kako postati član

Što radimo i što smo za Vas postigli?

HSSMS MT svojom brojnošću članova je reprezentativan sindikat u zdravstvu te time izravno sudjeluje u kolektivnom pregovaranju i sklapanju Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama te Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja.

HSSMS MT zastupa i štiti svoje članove te radi i djeluje u interesu članova.

Brojna radnička prava koja danas uživaju radnici, kao što su dodaci na uvjete rada, dodatak zbog iznimne odgovornosti za život i zdravlje ljudi, dodaci na smjenski rad, noćni rad, rad blagdanima, subotama i nedjeljama, prekovremeni rad, božićnica, dar za djecu, regres za godišnji odmor, jubilarna nagrada, pravo na razne oblike pomoći, otpremnina, naknada za trošak prijevoza, dodatni dani godišnjeg odmora i drugo, nisu propisana Zakonom o radu, već su  rezultat kolektivnih ugovora koje je sa resornim ministarstvom i Vladom uspio ugovoriti sindikat.

Postanite član

Snaga sindikata ovisi o broju članova, informiranosti i aktivnosti.

Svojim članstvom u sindikatu dajete doprinos u ostvarivanju zajedničkih ciljeva i članstvo vam daje sigurnost da će vas sindikat štititi i zastupati u povredama vaših radničkih prava kada je to potrebno.

Što je više članova u sindikatu, što su članovi više informirani, educirani i aktivni to je veća snaga u borbi za zajednička prava.

Ukoliko želite postati članom HSSMS MT obratite se sindikalnom povjereniku u Vašoj ustanovi.

Sindikalni povjerenik dati će Vam pristupnicu te pokrenuti postupak učlanjenja.

Sve odgovore na pitanja o članstvu možete dobiti na:

e mail: hssms-mt@hssms-mt.hr
telefon: 01 4811 -411

 

 

 

 

 

MSSMZSSNNEPSUPSIMatica Stanogradnja